Kirjoittaja Aihe: 406 - Ei aina käynnisty (herätevirtajohto)  (Luettu 2802 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

juuse81

  • Vieras
406 - Ei aina käynnisty (herätevirtajohto)
« : 27.03.2010, 09:56:46 »
Ongelma:

Auto: 1997 406 2,1 ST TD (530 000 km).

Eli ongelma on seuraavanlainen: virrat tulevat normaalisti päälle, mutta käynnistettäessä ei starttimoottorikaan ala pyöriä. Akku on täyteen ladattu, Exide Excell 65 Ah (liekö liian pieni tähän autoon, kun käynnistysvirta on otain 540...?). Välillä auto kyllä käynnistyy normaalisti.

Miinusnavan napakenkä on kyllä rikkonainen, joten mietin myös johtuisko siitä. Käynnistyksenestokoodi on syötetty oikein ja vihreä valo palaa, kokeilin myös manuaaliseen tilaan laittoa (C0C-koodi), kun en muutakaan keksinyt ja käytössä IR-avaimet.

Ratkaisu:

Miinusnavan napakenkä on kyllä rikkonainen, joten mietin myös johtuisko siitä. Siinä napakengässä kun on normaalisti 5 (ehkä 6?) "kynttä", tuossa nykyisessä vain yksi, kun muut on menneet poikki.

Miinusnavan akkukenkä vaihdettiin, auto lähti käyntiin.

Mutta sammutuksen jälkeen ei taas lähde. Ensiapuna virrat päälle ja 19 mm avaimella solenoidin pienen ja ison navan yhdistys => starttaa aina. Pitää varmaan Motonetistä käydä virtalukon pohja ostamassa, vika varmaankin siinä.

Tietenkin pelkkä herätevirtajohtokin voi olla jostain kohdasta osittain poikki, liitin hapettunut tms.

No niin, vilkaisin tuota herätevirtajohtoa ja solenoidin päästähän se oli katki. Vaihdoin tilalle uuden liittimen ja vot, auto käynnistyy taas normaalisti.

KTA

  • Käyttäjä
  • ******
  • Viestejä: 1 239
Vs: 406 - Ei aina käynnisty (herätevirtajohto)
« Vastaus #1 : 27.03.2010, 10:00:23 »
Käynnistinmoottorin pyörimisellä ja käynnistyksenestolla ei ole mitään tekemistä toistensa kanssa. Vaikka käynnistyksenesto päällä niin auton käynnistinmoottori toimii aivan normaalisti, auto ei vain käynnisty.

Vika lienee startissa, startin herätevirtajohdossa tai virtalukossa. Virtalukon voi testata kun vika on päällä niin syöttää virtaa suoraan startin herätteeseen siis solenoidin pieneen napaan jos starttaa vika on virtalukossa tai johdossa jos ei niin vika on startissa.