Kirjoittaja Aihe: 206 - Päivävalot ja takavalot eivät pala  (Luettu 2717 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Matkis

  • Vieras
206 - Päivävalot ja takavalot eivät pala
« : 02.02.2006, 14:10:49 »
Auto: 2000 206 1,4.

Tiedoksi, jos osuu jonkun toisenkin kohdalle.

Tuossa taannoisilla pakkasilla hävisi vaimon autosta päivävaloautomatiikka, eli eivät syttyneet valot moottorin käynnistyessä. Eihän tuo ollut iso harmi ennekuin huomasin, että koko takapää on moottorin käydessä pimeä riippumatta valokytkimen asennosta.

Syyksi paljastui se, että päivävaloautomatiikka ottaa ohjauksensa ajovalojen painepesurin sulakkeen takaa ja se taas oli palanut turhan laihoista litkuista johtuen. Tuo kyseinen 30A sulake on konehuoneen sulakeboksissa. On tainnut sähkösuunnittelija tehdä tuon pätkän kostean lounaan jälkeen, kun valot toimivat eri tavalla auton eri päissä.

tsniemi

  • Vieras
Vs: 206 - Päivävalot ja takavalot eivät pala
« Vastaus #1 : 08.02.2006, 18:51:14 »
Syyksi paljastui se, että päivävaloautomatiikka ottaa ohjauksensa ajovalojen painepesurin sulakkeen takaa ja se taas oli palanut turhan laihoista litkuista johtuen. Tuo kyseinen 30A sulake on konehuoneen sulakeboksissa.

Ite nappasin ajovalojen pesurin sulakkeen irti ja kyllä kaikki valot toimii niinkuin ennenkin. Auto on 2001 206 XR.

Tässä taitaa olla kyse eri sulakkeista, toinen (pumpun sulake) sijaitsee moottoritilassa ja toinen matkustamon sulakerasiassa. Matkustamon sulake liittyi muistaakseni ajovalojen pesurin viiveeseen(?) ja sen pois ottamalla saa kätevästi disabloitua ne ruikkijat, jos haluaa esim. säästää tuulilasinpesunestettä.