Kirjoittaja Aihe: 306 - Käy huonosti tyhjäkäyntiä, nykii ja kuluttaa paljon (suuttimet)  (Luettu 6534 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

306XR

  • Vieras
Ongelma:

Auto: 1993 306 1,6 XR.

Autossa on seuraava ongelma: kiihdytettäessä auto nykii. Ei ilmene maltillisella kaasulla mutta jos pedaalin laittaa pohjaan niin sillon 1 ja 2 vaihteella nykii.

Myös tyhjäkäynti on laiha. Kylmällä koneella kierrokset on 1200 luokkaa ja tärisyttää. Lämpimällä koneella 800 luokkaa ja välillä heijjaa niin että meinaa sammua. Vaihdettiin tulpat ja päät oli valkoiset. Ehdotuksia?

Ratkaisu:

Huoltamolla käytin pösöä. Totesivat, että suuttimessa on vika. Suuttimet vaihdettu ja nyt toimii normaalisti.

306XR

  • Vieras
Moi, eli auton tyhjäkäynti huohottaa, putputtaa ja kuuluu pauketta putkistosta. Esiintyy niin kylmällä kuin lämpimällä koneella, ainoastaan kierrokset ovat korkeammalla kylmällä, noin 1200rpm luokkaa, lämpimällä 800-1000 rpm, tärisyttää erittäin voimakkaasti.

Kiihdyttäessä auto nykii matalilla kierroksilla, liikkeelle lähdettäessä pärinät putkistossa, ei nyi ykkösellä niinkään vaan kun vaihtaa kakkos ja kolmos vaihteelle. Potkaisee välillä takaisin. Tasasesti ajaesa toimii normaalisti. Maantieajossakaan ei ongelmaa. Bensan kulutus kaupunkiajossa suurta, maantiellä normaali.

Nelospytyn johdon kun ottaa irti niin ei ole vaikutusta, eli käykö kolmella pytyllä? Puristukset katsottu ja tulppa lyö kipinää. Voiko vetää moottorista pimeäksi?

Tehtyjen huoltojen jälkeen auton liikkuuvuus on parantunut hieman, tyhjäkäyntikin sen verran ettei enää meinaa sammua kokonaan. Aiemmin kierrokset laskivat välillä todella alas. Moottorinvikavalot eivät pala.

Tehdyt huollot:

- Tulpat
- Tulpan johdot
- Ilmansuodatin
- Suuttimet putsattu
- Yksi ilmavuoto korjattu, muita ei ole toistaiseksi löytynyt
- Maadoitusvika korjattu
- Lambda-anturi vaihdettu (edeltävien omistajien toimesta) tarvikelambdaan. Katsastettu ja puhdistettu. Lambda-arvo oli katsastuksessa 1,03.
- Map anturia testattu sen verran että suljettiin ilmanpääsy letkun kautta jolloin auto sammui
- Venttiilikopan tiiviste vaihdettu

Auto meni katsastuksesta muutamisen viikkoa sitten läpi. Edessä on vielä vikakoodien luku. Toivottavasti termit ja osien nimet ovat oikein. Kaikki neuvot ja vinkit otetaan vastaan kun alkaa käydä tuskaiseksi.