Kirjoittaja Aihe: 407 - Ei käynnisty (sytytyspuolan sulake) (DV6)  (Luettu 4337 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

mkujanpaa

  • Vieras
Ongelma:

Auto: 2006 407 SW 1,6 HDi (196 000 km).

Lauantai-aamuna kuului vain "naks" avainta kääntäessä. Pakkasmittarissa rapsakat -34. Perjantai-iltana autolla vielä ajettiin eikä oireillut mitenkään. Vuosi sitten vaihdettu Vartan AGM-akku ja latailin sitä viikonloppuna - ei vaikutusta. Välillä siis kuuluu naksahdus kojetaulusta vasemmalta, mutta ei pyöritä starttia ollenkaan. Välillä myös naksahdus jää uupumaan. Eilen illalla kokeilin myös toisella akulla - ei muutosta. Radion näytössä näkyy "Economy mode", vaikka akku ollut välillä irti. Mittariston valot normaalit ja myös hehkun valo toimii. Illalla myös avaimen kuva käväisi virrat päälle laittaessa mittariston näytössä, mutta sittemmin ei enää näkynyt. Molemmilla avaimilla koitettu.

Starttimoottoria olen koittanut löytää, jos vaikka sitä koittaisi koputella, mutta en sitä ole vielä löytänyt. Lienee aika hankalassa paikassa moottorin takana. Mistä kautta sitä kannattaa etsiä ja mitä pitäisi purkaa edestä, että solenoidiin pääsee käsiksi?

Ratkaisu:

Sulakkeita hätäisesti viikonloppuna katselin, mutta en viallista huomannut. Illalla niitä aloin nyppimään ja tutkimaan tarkemmin ja sieltähän se vika löytyi. Puolan sulake pimeänä. Uutta tilalle ja auto lähti käyntiin ilman ongelmia.