Kirjoittaja Aihe: 306 - Auto nykii ja moottorin vikavalo palaa (sytytyspuola)  (Luettu 18449 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

ak_81

  • Vieras
Ongelma:

Osa 1:

Auto: 1998 306 1,6.

Vikavalo syttyi perjantaina yllättäen, kun auto käynnistettiin uudestaan ja hiukkasen nyki. Koeajoin sitä lauantaina, jolloin vain muutaman kerran nyki. Lauantai-sunnuntai yön akku irti ja vikavalo sammui, lyhyen testiajon aikana ei palanut, mutta maanantaina taas alkoi palamaan. Kävin luetuttamassa vikakoodit ja koodit oli seuraavat 2454, P0605. P0605 koodille kuukle antoi seuraavaa "Internal Control Module Read Only Memory (ROM) Error". Koodeja lukenut kaveri ei oikein osannut sanoa juuta eikä jaata mikähän ajokkia vaivaa. Valo kuitattiin ja useampi käynnistys ja lyhyttä asiointiajoa, ei sytyttänyt valoa. Pikkasen pidemmälle ja valo syttyi ja alkoi nykiä enempi. Tänään emännän mielestä pätkii enempi kuin aikaisemmin. Mikähän lie riivaa?

Osa 2:

Maadoitusten korjaus ja akun vaihto auttoi hetkeksi eli vikavalo ei enää palanut ja auto nykinyt, mutta pari viikkoa akun vaihdon jälkeen nykiminen palasi. Vikakoodien luvussa paljastui viallinen MAP-anturi ja ainakin tällä haavaa näyttää, että vika hävisi anturin vaihdolla.

Osa 3:

Ongelmat eivät sittenkään loppuneet, vaan auto nykii edelleen ja vikakoodien luku paljasti viaksi kolmospytyn suuttimen ja vikakoodi oli P1203. Suuttimet vaihdettu toisesta autosta ja vika ei hävinnyt.

Ratkaisu:

Puolapaketissa oli vika. Hinta reilun satasen kotiin toimitettuna.