Kirjoittaja Aihe: Boxer - Ei käynnisty pakkasella (HDi)  (Luettu 2750 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

arkka

  • Vieras
Boxer - Ei käynnisty pakkasella (HDi)
« : 05.12.2012, 17:01:32 »
Auto: 2007 Boxer 2,0 HDi 100 (H1L2).

Pakkasella ei pyöritä, vähän narahtaa. Oli viime talvena tällainen "kiva" juttu: parikymmentä astetta pakkasta ja löpölämmittimellä reilu puoli tuntia lämmitystä. Starttiyritys. Päästi vain sellaisen narahduksen, kuin olisi auton koria vääntänyt. Luulin, että akku. No, uusi tehokas akku. Pitkä avaimen kääntö, jokin hellitti, sitten vaan naksuu. Lisää lämmitystä. Ei apua. Valtralla hinaamaan... Kytkin pohjassa kulki perässä, kun vaikka kolmosella nosti kytkintä, toinen pyörä pyöri takaperin. Ihan jumissa. Laatikko ok, koska kytkin pohjassa pyöri pyörät.

Tilasin uuden startin, kun se tuli, vanhan pois otto ulkona pakkasessa syylärit paikallaan oli temppu. Kokeilin isolla ruuvarilla pyörittää vauhtipyörästä. Ei pyöri, ihan jumissa. Ostin Rigidin kameran, endoskoopin. Työnsin sen vauhtipyörän ja lohkon väliin. Näytti ihan, kuin olisi ollut jäätä pohjalla.

Tuli 0-keli. Ruuvarilla pyöritys, pyörii. Uusi etelänmaiden startti paikalleen. Ei starttaa. No, lopulta löytyi akun +-navan päältä startin sulake (?), jonka olin polttanut. Ohitin sen. Starttaa. Seuraava pakkanen, lähti käyntiin, kävi n. 10 sekuntia ja jumahti. Konehuoneessa koneen pinnalla PAKSUT jäävirrat, kuten aiemminkin. Sulattelua ja taas toimii.

Taitaa olla niin, että edellinen omistaja oli irrottanut pyyhkijän varsien alla olevan muovisen suojan ja ne kiinnikkeet, jotka pitävät sen kiinni tuulilasin alareunassa (kumiosan), olivat rikki, joten tiivisteen ja tuulilasin välistä pääsi kaikki vesi valumaan moottoritilaan ja moottorin päälle. Kova pakkanen jäädytti vauhtipyörän - tai jonkin muun osan jumiin? Ko. kiinnikkeet maksoivat pari euroa kipale. Uudet kiinnikkeet ja vähän silikonia: voilá!

Tänä talvena ei ole ollut jäätä koneen päällä - eikä jumissakaan.

Syy, miksi irrotin sen muovisuojan, oli se, että pyyhkijän moottori hyytyi sateella kesällä. Syyksi paljastui se sellainen uutuus (ainakin minulle), että tihkukytkimen rele on pyyhkijän moottorin sisälle integroituna. Sieltä löytyi kylmäjuotos.