Kirjoittaja Aihe: 307 - Peruutusvalo ei toimi  (Luettu 3169 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

ihmes

  • Käyttäjä
  • *
  • Viestejä: 29
307 - Peruutusvalo ei toimi
« : 18.05.2014, 21:24:41 »
Ongelma:

Auto: 2004 307 2,0 HDi 90.

Korjattiin äänimerkkiä ja kävi vanhanaikaisesti: akku kytkettäessä olivat avaimet jääneet virtalukkoon rattilukon venkslausta varten. Tämän jälkeen huomattiin ettei peruutusvalo pala. Oikeassa takalyhdyssä oli aiemmin palamatta parkki, mutta nyt se sitten toimikin. Polttimot ehjät, kokeiltu ristiin toimivan jarruvalon polttimon kanssa. Kaikki muut valot toimivat normaalisti, samoin auto muutenkin. Takasumari on oikealla puolella (siis vasemmalla) ja toimii.

Mutta se outous: yleismittarilla mittasin jännitteen parkkivalon kannasta pakki kytkettynä päälle, se näytti 12 V. Kun kytkimeen laittaa polttimon, se ei kuitenkaan pala. Kun pakin kytkee pois, jännite kannassa on 0 V.

Tuolla arkiston puolella oli aihe tuosta peruutusvalon kytkimestä, mutta jos se on rikki niin eikös sitten pitäisi näyttää tuo takavalon kanta 0 V koko ajan? Voiko tuo virheellinen akunkytkentä vaikuttaa tuolla tavalla? Pitäisikö järjestelmää nollata jotenkin? Mihin ihmeeseen se jännite katoaa? Se lyhdyn pohja näytti ihan ehjältä, ruiskuteltiin nyt CRC:tä joka koloon ja pahimmat hapettumat liittimistä pois. Pitäisikö noista polttimista tulla mitään vikakoodia? Niitä ei ole luettu.

Ratkaisu:

Hyvin mahtui touhuamaan, kun otti ensin ilmansuodattimen kotelon kokonaan irti. Ei vain ollut sopivaa hylsyä siihen itse kytkimeen, mutta CRCtä suihkimalla ja pikkupatentilla (ruuvilla kiristys, kiinnitysklipsi oli poikki) taas toimii.

Late

  • Käyttäjä
  • ****
  • Viestejä: 342
Vs: 307 - Peruutusvalo ei toimi
« Vastaus #1 : 21.05.2014, 13:27:53 »
Jännite on eriasia kuin virta. Jännitteellä mikään ei toimi, tarvitaan virtaa. Pakkivalo kytkin on todennäköisesti rikki joka kytkee sen verran että yleismittari pystyy näyttämään jännitteen. Kun johdon päähän laitetaan vastusta niin yhteys on niin huono ettei läpi tule mitään. Mittaa jännite polttimo paikallaan niin huomaat eron.
« Viimeksi muokattu: 21.05.2014, 13:33:18, kirjoittanut Late »