Kirjoittaja Aihe: Partner - Jäähdyttimen puhallin ei toimi (sulake) (DV6)  (Luettu 4070 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

JIK42

  • Vieras
Ongelma:

Osa 1:

Auto: 2008 Partner Tepee 1,6 HDi 90.

Terve! Flektin moottorin laakeri sanoi sopimuksen irti ja melkoisen rohinan jälkeen lakkasi kokonaan pyörimästä. Nyt flekti on vaihdettu, mutta ei lähde siltikään pyörimään. Epäilys oli, että sulake olisi palanut kun flekti "hirtti" kiinni, mutta sulakkeet on tarkastettu valokynällä ja kaikki oli kunnossa, joten kyseessä lienee vika sulakkeen ja flektin välissä. Koska minkäänlaisia kytkentäkaavioita en löytänyt tai tietoa missä tuo ohjausyksikkö sijaitsee, niin niiden toimivuutta en päässyt tarkastamaan. Viallisen osan etsimisen helpottamiseksi kysymys siis kuuluukin mitä kaikkea löytyy sulakkeiden ja flektin välistä ja mistäpäin löytyy ohjausyksikkö, flektin releet ja sulake?

Ohjekirjassa ei ollut suoraan mainintaa flektin releestä, mutta muistaakseni siellä oli ilmastoinnin rele, joten voisiko flekti olla tuon saman sulakkeen perässä?

Testeri antaa vikakoodiksi P0483. Ja liittyy ilmeisesti tuohon ohjausyksikköön?

Osa 2:

Auto ollut korjaamolla jo muutaman päivän ja flekti ei vieläkään pyöri. Eli flekti on vaihdettu, flektin ohjausyksikkö on vaihdettu ja tietokoneella on testattu, että ohjausyksikön releet nakuttelevat, mutta flekti ei siis pyöri. Tässä välissä ei siis pitäisi enää olla kuin johtoa, joten jääkö ainoaksi mahdolliseksi viaksi katkennut johto tai huono liitos liittimissä tms.?

Ratkaisu:

Nyt autosähköliike sai homman hoitaakseen ja vika löytyi onneksi muualta kuin johtosarjasta, joten etuosan purkamiselta vältyttiin.

Lopullinen syy siis selvisi ja oli jäähdyttimen puhaltimen sulakkeen palaminen. Sulake vain oli sellaisessa paikassa, että sitä ei meinannut löytyä, enkä itsekään ohjekirjasta ko. sulaketta pystynyt paikantamaan. Siksi siis perusautoasentajakaan ei sitä ilmeisesti löytänyt. Autosähköasentaja löysi sulakkeen, kun hankki sähkökaaviot. Sulake siis löytyi moottoritilassa olevan sulakerasian alapuolelta.