Kirjoittaja Aihe: 106 - Alhainen tyhjäkäynti  (Luettu 2216 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

nicovoim

  • Vieras
106 - Alhainen tyhjäkäynti
« : 12.07.2015, 22:51:14 »
Ongelma:

Auto: 1997 106 1,1 XL (60 hv, HDZ, Bosch-yksipistesuihkutus).

Auto käy aika raskaasti tyhjäkäynnillä ja kun hieman auttaa kaasulla, niin saa käymään kuten kuuluukin. Päästöt olivat hyvät ja toimii kaikilla kierroksilla hyvin. Lähtee käymään hyvin ja kylmänä ovat kierrokset tyhjäkäynnillä ihan ok.

Ratkaisu:

Tyhjäkäyntimoottori vaihdettu, ruiskutusyksikkö puhdistettu CRC:llä ja paineilmalla sekä kaasuläpän asentoanturia säädetty. Koeajolenkin kun ajoin, niin vastaa kaasuun hyvin, ei pätki ja käy tyhjäkäyntiä. Huomasin vain, että kun asentoanturia sääti, niin pakko olla akku irti vähintään tunnin ja seitsemän kertaa piti avaimesta vääntää 20 sekunnin välein, jotta auto lähti käymään.

nicovoim

  • Vieras
Vs: 106 - Alhainen tyhjäkäynti
« Vastaus #1 : 13.07.2015, 21:03:35 »
Voisiko olla tyhjäkäyntisäädin rikki, koska ainakaan se jousisysteemi ei mihinkään liiku, vaikka kierroksilta laskee tyhjäkäynnille ja entä, jos kaasuläpänasentoanturia säätäisi, mahtaisko auttaa? Koitin sitä tyhjäkäyntisäädintä putsata, mutta en saanut sitä auki mitenkään rikkomatta klipsuja.

Kun otin tyhjäkäyntimoottorin piuhan irti, niin kierrokset nousivat heti, mutta hieman pintakaasua annettaessa alkoi pompottamaan konetta. Takaisin, kun laittoi, niin kierrokset tippuivat heti matalaksi, mutta kierroksia annettaessa toimi taas kuten kuuluu.