Kirjoittaja Aihe: 407 - Jarrujen tehottomuus (jarrutehostimen letku)  (Luettu 2487 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

top1

  • Vieras
Aiheeseen liittyvää keskustelua: 407 - Jarrutehostin ei aina toimi


Ongelma:

Auto: 2004 407 3,0 V6 (ES9A).

Kun auto seisoo pidemmän aikaa (yön yli), niin jarrutehostin on tehoton hetken aikaa käynnistyksen jälkeen, jonka jälkeen jarruteho on normaali. Tähän liittyen myös ABS/ESP-vikatila menee päälle. Aiemmin ABS-vika hävisi, kun auton sammutti sen jälkeen, kun tehostin oli normaali, nyt ABS-vika on jatkuva.

Alipainevuoto itselle ensin tulee mieleen, mutta onko ideoita, mistä voisi vuotaa helpoiten tai miten lähteä asiaa haarukoimaan?

Ratkaisu:

Imusarjasta lähtee kova muoviletku tehostajaan, joka muuttuu matkalla kumiletkuksi. Tuo kumi oli lämmöstä ja ajastaan venynyt ja liitos oli todella löysä ja "avoin". ABS-vika löytyi anturista eli siksi vika muuttui jatkuvaksi. Kustannukset 41 e anturista ja yksi klemmari letkuun.

Timppa71

  • Käyttäjä
  • ******
  • Viestejä: 1 225
  • 2x Peugeot, 2x Renault
Vs: 407 - Jarrujen tehottomuus (jarrutehostimen letku)
« Vastaus #1 : 06.04.2016, 08:43:31 »
Vuotopaikkoja: alipaineletkut, liittimet, jarrutehostin ja alipainepumppu.

Nuo kaikki edellä mainitut sijaitsevat aika lähellä toisiaan eli silmämääräisesti noiden "pintapuolinen" tarkastelu on aika helppoa, tosin kaasuläppä ja ilmanpuhdistimelta tulevat putket on kivasti tuossa päällä. Myös alipainepumppu jää noiden edellämainittujen ja imusarjan alle hieman piiloon. Alipainepumppu on taaemman sylinterinkannen vaihteiston puoleisessa päässä (lähinnä rintapeltiä), samoilla linjoilla alipainetehostimen kanssa, noin suurinpiirtein siis.

Onko autoon tehty jotain korjauksia/ töitä lähiaikoina? Vanhat muoviset alipaineletkut ja varsinkin nämä liitokset saattavat murtua aika helposti, jos niitä irrottaa varomattomasti. Mitä jos jarrupoljinta pitää pohjassa pidemmän aikaa, kun vika ei ole päällä, menekö poljin kovaksi? Jos menee, niin tämä voisi viitata heikkotehoiseen alipainepumppuun tai vuotoon.