Kirjoittaja Aihe: 405 - Jäähdytysnestevuoto (alavesiletkun haaroituskappale)  (Luettu 8203 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Kuikelo

  • Vieras
Arkistoitu ohje: 405 - Jäähdytysnestevuoto (alavesiletku)


Ongelma:

Auto: 1995 405 1,6 GLI.

Alkoi auto vuotamaan jäähdytysnestettä moottorin takaa pelkääjän puolelle. Ihan norona tippasee. Hitaan ajon aikanakin huomaa vesivanan koko matkalta. Vika tuli aivan yllättäen. Auto oli käynnissä paikallaan ja käytin kierroksia ylhäällä niin alko valumaan lammikko alle. Tätä ennen tarkistin jäähdytysnesteen määrän, jolloin sieltä suhahti paineet ulos. 

Kaikki nesteet ei tule kuitenkaan ulos vaan valuminen loppuu n. 30 minuutin päästä auton sammuttamisesta. Nyt kun sinne lisää sitä nestettä niin korkin aukasun jälkeen kuuluu sellainen imaisu ääni. Järjestelmään pääsee siis ilmaa?

Osaisko joku tältä istumalta osoittaa rikkimenneen osan? Mitä siellä moottorin takana on? Alavesiletku haljennu kovassa paineessa kun käytin kierroksia ylhäällä?

Ratkaisu:

Nestevuoto loppui itsestään, joka ihmetytti, mutta ajelin menemään, kun ei näyttänyt olevan vikaa. Auto vähän oireili muullakin tavalla ja alkoi termostaatin vaihdon jälkeen taas vuotaa. Nyt siitä viasta otettiin selvää ja sehän oli tuo vesihaara. Siinä oli muutama halkeama.

imaS

  • Käyttäjä
  • *****
  • Viestejä: 761
Kuvaamastasi paikasta löytyy muovinen vesihaara. Siihen liittyy mm. alavesiletku ja lämmityslaitteelle menevä letku. Jos kaikki letkut ehjiä, niin muoviosa tai sen lohkoa vasten tuleva tiivistys pettänyt. Tarkista myös, ettei alavesiletku ole päässyt hankaamaan vetoakseliin.
405 Mi16x4 -90, 406 Coupé V6 -01