Kirjoittaja Aihe: 607 - Lämmityslaitteen puhallin ei toimi  (Luettu 5492 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

poirotti

  • Käyttäjä
  • ******
  • Viestejä: 1 265
  • Ravintoketjun huipulla.
Vs: 607 - Lämmityslaitteen puhallin ei toimi
« Vastaus #45 : 13.10.2017, 18:16:53 »


Onko muuten niin, että kun laittaa avaimesta pelkät virrat päälle, niin puhallin ei pyöri vaikka painelee puhaltimen napeistakin? Minulla puhallin pörrää vain silloin kun auto on käynnissä, mutta taisi olla tuollainen jo ennen remonttiakin.
Näin on minullakin.
Ennen 405-Mi16, 605-Sri 2.0, 406-ST 2.0 16v, 406 Grw HDI-110, nyt  607 2.2 Titane Busines -07

PUG-508

  • Ylläpitäjä
  • *******
  • Viestejä: 7 545
Vs: 607 - Lämmityslaitteen puhallin ei toimi
« Vastaus #46 : 13.10.2017, 21:33:56 »
Etuvastuksen virtaliittimen juotos kannattaa tinata heti paremmaksi. Muuten hajoaa vuoden päästä uusiksi ja voi virtaliitinkin sulaa. Ainakin valeon tekeleet on ihan täyttä paskaa. Avatkaa se musta muovisuoja siitä etuvastuksesta ja tinata paremmin juotokset.
Peugeot 508 & Peugeot 607

Mardy

  • Uusi käyttäjä
  • Viestejä: 3
Vs: 607 - Lämmityslaitteen puhallin ei toimi
« Vastaus #47 : 10.01.2019, 14:31:37 »
Auto: 2005 607 2,2 (EW12J4).

Täällä on muutamassa viestissä ollut, että lämmityslaitteelle on normi sulakerasian alla piilossa oma sulake. Voiko pitää paikkansa?Ilkeä purkaa. Puhaltimen moottori testattu ja kunnossa. Puhaltimen esivastuksen tulovirtaliitin hieman sulanut, mutta ei lähde toimimaan uudellakaan esivastuksella. Virtaa ei tule esivastukselle. Jossain  viestissä oli maininta keskikonsolissa olevasta releestä. Mistähän päin sitä noin tarkalleen ottaen kannattaisi etsiä?  Kiitos jo etukäteen vastauksista ja jos tulis muuta mieleen mistä vikaa kannattaisi etsiä.

607hdi

  • Käyttäjä
  • *
  • Viestejä: 59
Vs: 607 - Lämmityslaitteen puhallin ei toimi
« Vastaus #48 : 11.01.2019, 09:46:50 »
Vähän ahdas on se sulakeboksi purkaa päältä, mutta muistaakseni sitä ei tarvinut kokonaan irrottaa että näki ne sulakkeet sieltä alta. Ja oli tosiaan etuvastuksen pistoke sulanu ja samalla polttanu sulakkeen sieltä. Auto oli - 08vm.
508sw gt -12. Exät: 407sw 2,2hdi -08. 607 2,2 -05, 607 2,2hdi -01 ja 406 2,0hdi(110) -01

Mardy

  • Uusi käyttäjä
  • Viestejä: 3
Vs: 607 - Lämmityslaitteen puhallin ei toimi
« Vastaus #49 : 11.01.2019, 11:45:45 »
 Kiitos, nyt sitten purkamaan. Laitan sitten tänne miten tytön kävi.

BZR

  • Käyttäjä
  • **
  • Viestejä: 155
Vs: 607 - Lämmityslaitteen puhallin ei toimi
« Vastaus #50 : 28.01.2019, 17:42:25 »
Auto: 2000 607 2,2 HDi.

Autossa on ilmennyt kaksi pientä ongelmaa:
- ajoittain jäähdytysveden lämpömittarin viisari lakkaa näyttämästä mitään
- ajoittain lämmityslaite alkaa puhaltaa todella lämmintä ilmaa, johon auttaa lämpötilan säätö 18 asteeseen.

Eilen huomasin, että nuo kaksi asiaa liittyvät toisiinsa eli kun mittari kesken ajon näyttää, ettei jäähdytysvesi ole lämmintä niin lämmityslaite alkaa puhaltaa lämmintä ilmaa. Kun sitten lämpötilan asettaa 18 asteeseen niin kaikki on hyvin kunnes jossain vaiheessa autossa tulee kylmä ja mittari on alkanut näyttää taas oikeaa lukemaa.
 
Miten nämä asiat voivat liittyä toisiinsa?

Vasara

  • Käyttäjä
  • ****
  • Viestejä: 494
Vs: 607 - Lämmityslaitteen puhallin ei toimi
« Vastaus #51 : 29.01.2019, 18:18:39 »
Jep. Kun moottorin kuuman jäähdytysveden lämpötila mitataan viileäksi logiikka sekoittaa vähemmän kylmää ilmaa sisääntulevaan ilmaan = saat todella kuumaa ilmaa vasten kasvoja. Omassa oli sama ilmiö kun jäähdytysveden lämpöanturi temppuili. Vaihdoin anturin ja kaikki pelasi jälleen normaalisti. Anturi sijaitsee sylinterikannen vaihteiston puoleisessa päädyssä olevassa muovisessa kotelossa ja on sokalla kiinni. Ko muovisessa kotelossa majailee myös termostaatti.

BZR

  • Käyttäjä
  • **
  • Viestejä: 155
Vs: 607 - Lämmityslaitteen puhallin ei toimi
« Vastaus #52 : 29.01.2019, 19:21:15 »
Kiitos tiedosta, yritän päästä käsiksi anturiin.

Mardy

  • Uusi käyttäjä
  • Viestejä: 3
Vs: 607 - Lämmityslaitteen puhallin ei toimi
« Vastaus #53 : 18.04.2019, 19:45:07 »
Puhaltimen esivastukselle ei tule syöttövirtaa. Sulakkeet ok, myös varsinaisen sulakerasian alla oleva sulake. Ei toimi vaikka vaihtaisi uuden esivastuksen. Osaako kukaan neuvoa mistä vika voisi löytyä? Jos se on se joku rele keskikonsolissa, niin mistähän  päin sitä pitäisi etsiä?

cone

  • Ylläpitäjä
  • *******
  • Viestejä: 3 282
Vs: 607 - Lämmityslaitteen puhallin ei toimi
« Vastaus #54 : 25.04.2019, 15:03:33 »
Yhdistetty aiempaan viestiketjuun.

TEMP_POISTETTAVAKSI
Omistetut pösöttimet: 2006 607 3,0 V6 (ES9A, AM6), 2000 607 2,2 (EW12J4, ZF 4HP20), 1990 405 Mi16 1,9 (XU9J4).