Kirjoittaja Aihe: Boxer - Vettä apukuljettajan jalkatilaan (ilmastoinnin kondenssivesiputki)  (Luettu 1850 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

DonJFO

  • Vieras
Ongelma:

Auto: 2008 Boxer 2,2 HDi.

Terve. Ongelmana on veden pääseminen Boxerin apukuskin jalkatilaan. Huomattiin eilen kun helteellä pitempää matkaa ajeltiin. Auto oli pesty kaksi päivää ennen. Mistä mahtaa päästä?

Samalla puolella myöskin umpio kerää kosteutta, mutta porasin siihen muutaman reiän pohjaan ja toivon, että ongelma poistunee osittain sillä(irrelevant).  :-X Voisiko vedentulo johtua ikkunan tiivisteistä?

Myöskin pyyhkijöiden / tuulilasin alapuolella oleva muovikaukalo näyttäisi oleva sen verran huonosti kiinni, että vesi valuu konehuoneeseen eikä poistorei'istä ulos.

Ilmastointi tiputtaa kyllä kondenssivettä auton alle, mutta en ihmettelisi mikäli vettä silti pääsisi tulemaan jostain sisään. Missä mahtanee olla ilmastoinnin kondenssi/poistoletkut?

Ratkaisu:

Ilmastoinnin kondenssivesiputki oli tosiaan lähtenyt irti. Se sijaitsee suoraan keskimmäisen "hanskalokeron" alla. Helppo homma fiksata ja katteet saa tosi nopeasti pois.

Ilmeisesti joku potkinut katetta tjms. Lisäsin itse pleksistä leikkaamani suojan vielä eteen ja laitoin putken alle kumikuution joka tukee putkea, että ei ihan heti sieltä lähde taas karkuteille.


Ohessa kuvia.
Mikä avuksi? Kiitti.

TEMP_ARKISTOON

Vasara

  • Käyttäjä
  • ****
  • Viestejä: 494
Kun laitat siihen tuulilasin alla olevaan muovikaukaloon ehjät muoviklipsit tai tiivistät sen esim sika-flexillä tuulilasiin niin veikkaampa että ongelmat poistuvat.

DonJFO

  • Vieras
Noniin. Revittiin puoli lattiaa irti ja käytettiin autoa vinoparkissa siten, että katteiden alla oleva vesi valuisi apukuskia päin. Ilmastointi täysillä 5 minuuttia ja alkoi vettä pukkaamaan lattian alta siihen tahtiin, että diagnoosi oli valmis.

Nyt vain fiksaan tuon kondenssiveden ulostulon joka on varmaan tukossa ja vahvistan tänne miten kävi.

Vasara

  • Käyttäjä
  • ****
  • Viestejä: 494
Hyvä että löytyi. Fixaa jokatapauksessa se tuulilasin kaukalo. Kaukalon keskellä olevan poistoaukon putki on myös hyvä olla olemassa johtamassa vedet maahan ohi moottorin. Yksi tapaus on jossa talvella jopa moottorin vauhtipyörä jäätyi kiinni sinne joutuneen veden johdosta.