Kirjoittaja Aihe: 407 - Lämmityslaitteen puhallin toimii vain lisälämmittimen käydessä (DV6)  (Luettu 1056 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

mikke.k

  • Vieras
Auto: 2004 407 SW 1,6 HDi.

Ny tuli kumma vika, eli lämmityslaitteen puhallin ei pyöri. Oli sit automaatilla tai pyöräyttämällä katkaisimesta täysille, mut kun käynnistää webaston, niin sit pyörii puhallinkin oikein. Et mistähän vois alkaa etsiin vikaa?

Aksu

  • Käyttäjä
  • ******
  • Viestejä: 1 630
Veikkaisin joko auton sisätilanpuhaltimen sulakkeen palaneen tai Webastolta puhaltimelle menevän syötön haaroituksen pettäneen. Tämä sillä oletuksella, että asennus on tehty kuten toisessa aiheessa käsitelty.

Selvisikö muuten ne edelliset ongelmat jo? Jos ei, niin ettei olisi sama juurisyy taustalla näissäkin ongelmissa.
508 Allure HDi 163 -11
ex. 406 Sport 2.2 -01, 308 Sport HDi 110 2Tronic -08, 407 Executive HDi 136 -04, 2x 306 GTi-6 -97 & -00, 106 GTi -98, 405 Mi16 -89

mikke.k

  • Vieras
Muuten on pelannut viimeksi oli palanut sulake konehuoneesta oli sulakerasian takana ilmeisesti jälkiasennus webastolle 2kpl sulakkeita oli vierekkäin. Onkohan puhaltimelle muuta sulaketta kuin ohjekirjassa mainittu 40 A sulake.

Aksu

  • Käyttäjä
  • ******
  • Viestejä: 1 630
Kyllä siellä luultavasti muutakin sulaketta on taustalla, mutta silloin olisi enemmän toimintoja pois pelistä. Jos tuo auton sulake on tällä kertaa palanut, niin haiskahtaa että jossain on jotain vikaa. Itse katsoisin ensimmäisenä ettei lyö maihin tuosta haaroituksen kohdalta.
508 Allure HDi 163 -11
ex. 406 Sport 2.2 -01, 308 Sport HDi 110 2Tronic -08, 407 Executive HDi 136 -04, 2x 306 GTi-6 -97 & -00, 106 GTi -98, 405 Mi16 -89

mikke.k

  • Vieras
Tuo 40a sulake oli ehjä mistähän tuo haaroitus olis voitu tehdä seuraanko kellolta lähtevää johtoa,kun pikkusen on napakka tuo keli ruuvata

Aksu

  • Käyttäjä
  • ******
  • Viestejä: 1 630
Katso tuon em. ohjeen kuvat. Jos yhtään tuon mukaan asennettu, niin jostain ratin, polkimien ja ilmastointilaitteen paneelin välimaastosta löytynee. Syöttö tulee suoraan akulta, sulakkeen ja releen kautta puhaltimelle.
508 Allure HDi 163 -11
ex. 406 Sport 2.2 -01, 308 Sport HDi 110 2Tronic -08, 407 Executive HDi 136 -04, 2x 306 GTi-6 -97 & -00, 106 GTi -98, 405 Mi16 -89

moi71

  • Uusi käyttäjä
  • Viestejä: 4
Auto: 2005 407 1,6 HDi.

Tuli sitten hätäpäissä ostettua 407.
 
Oireet samat kun aloittajalla eli webaston kun käynnistää, niin puhallin pyörii mutta kun käynnistää auton ei mitään tapahdu. Nopeasti tarkasteltuna ei löytynyt esim palaneet sulakkeet.
Josko kohtalotovereilla olisi lisävinkkejä tähän vaivaan olisin kiitollinen ja vielä parempi jos V-S:n alueelta löytyisi velho, joka jopa kädestä pitäen voisi auttaa. Syksy ja talvi tulee ja olisi kiva ajella autolla, jossa puhallin toimii...

moi71

  • Uusi käyttäjä
  • Viestejä: 4
Lisätietoa: Fektille on tehty jostain syystä ohitus, eli sitä käytetään omalla katkaisijalla tarvittaessa. Onko flektin toiminta jotenkin liitoksissa sisäpuhaltimeen?

JPL

  • Käyttäjä
  • ******
  • Viestejä: 3 951
  • 407 3.0 V6 Sport
Ihan tarkkaan ei voi neuvoa, mutta releiden vetäminen ja sulakkeet kannattaa tarkistaa. Piirikaavioita on useita eri versioita, mutta oheisen mukaan voisi päätellä.
Lämmityslaitteen ohjainpaneliin valkoisen johdon ohitus ja puhaltimen päävirran kierrätys releen kautta on tuossa jujuna.
- nautiskellen nyt tästä, on pakko vilkaista vielä kerran, kun pysäköin -

Aksu

  • Käyttäjä
  • ******
  • Viestejä: 1 630
Tuo edellisen viestin liitteen ohje on sitten pelkästään ajon aikana toimivan tehdasasenteisen Webaston muuttamiseksi toimimaan myös esilämmittimenä. Kytkentä on hieman erilainen jos autossa ei ole ollut Webastoa tehtaalta lähtiessä (käytännössä tuo K3.1 kytkentä tuosta edellisestä ohjeesta ei ole silloin tarpeellinen).

Veikkaan tähän kyllä ihan samaa vikaa kuin aiempaankin, eli tuossa kytkentäkuvassa moottorin (GM) yläpuolella olevaa haaroitusta tai moottorin sulaketta (FG). Tuohan on aika helppo todentaa, jos puhallin pyörii auton sekä Webaston ollessa päällä (mikäli Webasto on kytketty niin, että sen saa ajon aikana päälle), niin silloin vika on todennäköisesti tuossa haaroituksessa tai sulakkeessa, voi toki tuo relekin (GR) siinä välissä olla viallinen. Tosin jos kytkentä on tehty juuri tuon ohjeen mukaan, niin silloin Webastoa ei saa ajonaikana päälle koska K3.2 maadoitus on kytketty D+:n kautta, eikä oikean maan. D+ yhteys maahan katkeaa kun auto käynnistetään.

Tuosta löytyy asennusohje jälkiasennuslaitteelle: http://mmc-manuals.ru/all_webasto/install/cars/Peugeot/407/407_2004_1.6_1.8_2.0_2.2_b_d_E.pdf
Sivulla 10, kuvassa 13. on esitetty tuo haaroitus.
508 Allure HDi 163 -11
ex. 406 Sport 2.2 -01, 308 Sport HDi 110 2Tronic -08, 407 Executive HDi 136 -04, 2x 306 GTi-6 -97 & -00, 106 GTi -98, 405 Mi16 -89

moi71

  • Uusi käyttäjä
  • Viestejä: 4
Kiitoksia ohjeista ja neuvoista. Aloitan tarkastelun ja tulokset tulee foorumille jos saan viat selville ja korjattua!

moi71

  • Uusi käyttäjä
  • Viestejä: 4
Vika paikallistettu ja korjattu. Asia oli juuri kuten tässä keskustelussa asiantuntija uumoilikin webaston ryöstön liitin oli viallinen. Kiitokset avusta, nyt saa pakkaset tulla. :)

JPL

  • Käyttäjä
  • ******
  • Viestejä: 3 951
  • 407 3.0 V6 Sport
Hyvä juttu. Laitatko hieman tarkemmin tietoa, mistä kohdasta (moottoritilasta vai kabiinista  ;)) vika löytyi. Valokuvakin olisi yes.
- nautiskellen nyt tästä, on pakko vilkaista vielä kerran, kun pysäköin -