Kirjoittaja Aihe: 407 - Vikakoodi P1339 ja "Depollution system faulty" (EW) (venttiilinnostimet)  (Luettu 3227 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

keksint

  • Uusi käyttäjä
  • Viestejä: 4
Aiheeseen liittyvää keskustelua: 407 - Virheilmoitus "Depollution system faulty"
Aiheeseen liittyvää keskustelua: 407 - Käy nykien (EW)


Ongelma:

Auto: 2007 407 SW 1,8 (EW7).

Syksyllä eka pakkasaamuna antoi ensimmäisen kerran kyseisen herjan, nyt lähes aina kun on pakkasen puolella. Vikakoodi P1339, misfire on cylinder 3. käy selvästi kolmella, bensa haisee ja sammuu jos ei pidä kierroksia yli 2000rpm. Asensin autoon pumpulla varustetun 1kw:n letkulämmittimen jota 30 min käyttämällä käynnistyy normaalisti kakimatta, ilman vikaherjausta. Sytytyspuola ja tulpat on vaihdettu, kaikki moottorin sähköliittimet ja läppärunko puhdistettu, uusi akku, bensasuuttimet käytin irti, ei vuotoja, pelasi ehkä viikon ja taas kakii. Aijemmin myös humppasi välillä tyhjäkäyntiä 500-1200rpm, loppui puolan vaihdon jälkeen. Esp häiriö tulee joskus myös samaan aikaan. Missähän vika?

Ratkaisu:

Uusin venttiilinnostajat, viidestä jäi purettaessa sisuskalut venttiilin päälle. Nyt käy siististi häiriöittä.

keksint

  • Uusi käyttäjä
  • Viestejä: 4
Myös puristuspaineet mitattu ja ovat tasaiset. Olisiko kenelläkään tiedossa edullista testeriä jolla vois seurata nuiden lambda anturien toimintaa, elm327 ei juttele peugeotin kassa.

keksint

  • Uusi käyttäjä
  • Viestejä: 4
Käynnistyykö ja käykö normaalisti jos lämmitintä ei käytä?

Kylmänä käy n.5 sekunttia neljällä, sitten putoaa yksi sylinteri pelistä pois, rynkyttää hetken ja sammuu. Jos pitää n. 2000 rpm ja lähtee heti ajamaan niin ei sammu. Lämmitettynä toimii kuten pitäisikin.

Ravenoki

  • Käyttäjä
  • *
  • Viestejä: 7
Auto: 2005 407 1,8 Esplande.

Omassa autossa oli samantapainen vika. Sisälti oudon hajun ja ei ottanut kierroksia. Veljen kanssa vaihdettiin tulpat ja sytytyspuolan kasetti? (Korjatkaa jos väärin kirjotin). Ja vika korjaantui sillä.

keksint

  • Uusi käyttäjä
  • Viestejä: 4
Oireet kylmänä: (nesteet alle +30c)Käynnistyi hyvin, pientä venttiilien naputusta kuten aina, 10sek jälkeen alkoi käydä kolmella, sitten rytkytti hetken kahdella kunnes sammui. Depollution system failty ja esp fail tauluun. Uudelleen käynnistys ja 500m ajon jälkeen sama. 2-3 toistoa ja alkoi toimimaan.

Esilämmitettynä (1kw letkulämmittin kiertovesipumpulla)n.30min. Käynnistyi ongelmitta, eikä sammunut tai antanut hälyytyksiä. Vaihdoin tulpat ja puolan, ei vaikutusta. pörhöllä lukivat vikakoodit ja ehdottivat bsi vaihtoa valohoidoksi. En suostunut.