Kirjoittaja Aihe: 308 - Äänet katoavat soittimesta välillä kokonaan  (Luettu 16430 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Jani

 • Käyttäjä
 • *
 • Viestejä: 26
Auto: 2014 308 SW 1,2 Puretech 130 Allure.

Lähinnä talvisin tuntuu sattuvan tätä noin kerran tai kaksi viikossa. Kun käynnistää ja laittaa radion päälle niin mitään ääntä ei tule. Jos vaihtaa lähdettä niin mitään ääniä ei tule myöskään CD:ltä, jukeboxista, navigaattorista, puhelinsoitoista (bluetooth-kytkös) tai etäisyysmittareista. Jos joku soittaa ni sä voit puhua sille mutta sä et kuule mitä se sanoo. Ainut mistä tulee ääni aina on vilkku. Muuten keskusyksikkö toimii aina moitteetta, cd:n ja jukeboxin kappaleet pyöriin eteenpäin ikäänkuin niitä soitettaisiin, yms.

Toi vika on ollut joka talvi ja ainut tapa korjata se on sammuttaa auto ja seisottaa sitä joku 30min. Sekään ei toki takaa että äänet tulee takas vaan joskus on jopa kaksi päivää ollut äänet poissa ennenkuin ne palaa. Mitään selkeää syytä ei talven lisäksi tunnu olevan.

Aluksi epäiltiin että sekoileva android-puhelin aiheuttaa ongelmia mutta vaikka sen ottaa pois kytköksestä niin tota sattuu silti. Nyt olen kokeillut sellaista että annan auton lämmeta 5-10min ennenkuin laitan radion päälle (moottori vähintään 70C). Toistaiseksi se on toiminut, mutta kyse on toki vasta vajaasta viikosta. Viimeksi auto meni mykäksi maanantaina kun poika vahingossa laittoi radion päälle heti kun auto oli käynnistynyt.

Huollossa piti syksyllä päivittää softa mutta mitään vaikutusta sillä ei ollut. Se mitä itse epäilen on että joku kaiuttimille lähtevä johto on löysällä joten sinne tiivistyy kosteutta tjsp. Huomenna huoltoon uudestaan mutta jos äänet toimii juuri silloin niin pelkään että eivät saa mitään aikaiseksi etenkään jos lokeissa ei ole mitään. Tehdastakuu loppuu nyt syksyllä joten tänä talvena tuo ois hyvä saada korjattua.

Jani

 • Käyttäjä
 • *
 • Viestejä: 26
Vs: 308 - Äänet katoavat soittimesta välillä kokonaan
« Vastaus #1 : 13.01.2017, 11:43:23 »
Huollossa lähettivät kyselyn Peugeotille josko lähettäisivät uuden radion tai sitten kertoisivat toimenpiteen mitä tehdä. Nyt vaan sitten odottelen vastausta.

Huollosta lähtiessä radio oli taas mykkänä koko matkan kotia asti. Lämpötila oli juuri laskenut nollasta pakkasenpuolle pari astetta joten se oli toki odotettua. Otin varmuuden vuoksi videolle tuon radion mykistymisen niin sen voi näyttää jälkeenpäin jos tarve.

SamiK

 • Ylläpitäjä
 • *******
 • Viestejä: 11 165
 • Kuolema kuittaa univelat...
Vs: 308 - Äänet katoavat soittimesta välillä kokonaan
« Vastaus #2 : 13.01.2017, 12:29:53 »
Onko BT:ssä kiinni joku laite?
Kiittämättömyys on maailman palkka. Mikään hyvä ei kestä ikuisesti, vain kurjuus on pysyvää.

JPL

 • Käyttäjä
 • ******
 • Viestejä: 4 098
 • 407 3.0 V6 Sport
Vs: 308 - Äänet katoavat soittimesta välillä kokonaan
« Vastaus #3 : 13.01.2017, 18:44:09 »
Auto: 2014 308 SW 1,2 Puretech 130 Allure.

Kun käynnistää ja laittaa radion päälle niin mitään ääntä ei tule.
....puhelinsoitoista (bluetooth-kytkös).

Aluksi epäiltiin että sekoileva android-puhelin aiheuttaa ongelmia mutta vaikka sen ottaa pois kytköksestä niin tota sattuu silti.

Se mitä itse epäilen on että joku kaiuttimille lähtevä johto on löysällä...Tehdastakuu loppuu nyt syksyllä joten tänä talvena tuo ois hyvä saada korjattua.

Ohjelmallinen mute menee päälle tai soitin on vaan rikki. Ei takuu mihinkään raukea, kun vika ilmennyt todistetusti takuuaikana.

Harmittavaa, kun joutuu noinkin kauan painimaan vian korjauksen kanssa.
- nautiskellen nyt tästä, on pakko vilkaista vielä kerran, kun pysäköin -

Jani

 • Käyttäjä
 • *
 • Viestejä: 26
Vs: 308 - Äänet katoavat soittimesta välillä kokonaan
« Vastaus #4 : 16.01.2017, 10:14:50 »
Onko BT:ssä kiinni joku laite?
Tuota kokeilin ensimmäisenä että otin BT kytkökset pois. Silti äänet katosivat jossain vaiheessa. Nyt toistaiksi on toiminut kikka että antaa auton lämmetä kunnolla ennenkuin laittaa radion päälle.

Tätä vikaa ei ilmene oikeastaan ollenkaan kesällä ja talvellakin se melko sattumanvaraista, välillä yhtenään ja välillä ei ollenkaan. Siksi korjauskin on venynyt. Mutta eiköhän tuo tule korjattua nyt kun se uusi soitin tulee. Aika hyvin liike on kaiken korjannut kun jaksaa vaan autoa siellä käyttää.

Jani

 • Käyttäjä
 • *
 • Viestejä: 26
Vs: 308 - Äänet katoavat soittimesta välillä kokonaan
« Vastaus #5 : 24.01.2017, 15:38:35 »
Huomenna auto uudestaan huoltoon. Pitää katsoa kuulemma minkälainen se radio on että osaa tilata oikean. On kuulemma kolmea erillaista.

Tässä välissä radio oikutteli uudella tavalla. Kotimatkalla stereo-äänet muuttuivat yhtä-äkkiä monoääniksi kun oikean puolen kaiuttimet lakkasivat yhtä äkkiä toimimasta kokonaan. Mikään kavanvaihto tai uudelleenkäynnistys ei auttanut. Sinä päivänä oli erittäin kostea sää, liekkö siitä johtunut. Ovenkahvatkaan ei toiminut silloin.

Penguin

 • Käyttäjä
 • ******
 • Viestejä: 3 446
Vs: 308 - Äänet katoavat soittimesta välillä kokonaan
« Vastaus #6 : 28.01.2017, 15:11:01 »
Mikä amatöörihuolto se on? Serviceboxistahan se näkyy mikä siellä on, ei sitä varten tarvitse autoa purkaa.

Jani

 • Käyttäjä
 • *
 • Viestejä: 26
Vs: 308 - Äänet katoavat soittimesta välillä kokonaan
« Vastaus #7 : 09.02.2017, 21:09:39 »
Kysyin itsekin että eikö mitään muuta tapaa ole selvittää niin ei kuulemma ole. Kyseessä siis Laakkosen "Amatöörihuolto".

Radio tuli vaihdettua tänään. Illalla kävin hakee pojalle uudet monot ja auto oli sammutettuna noin 2 minuuttia  (oli ajanut sillä noin 20min sitä ennen) ja lähtiessä ei tullut antureista mitään ääntä kun peruuttaessa nokka oli lähellä lumipenkkaa. Noin 15 sekuntia käynnistyksestä laitoin radion päälle ja ei mitään kuulunut taaskaan. Kotimatka meni hiljaisuudessa.

Vika ei siis ilmeisest ole soittimissa vaan kaiuttimissa tai niille menevissä johdoissa. Joskus harvoin äänet toimii niin että ne kuuluu vain vasemmalta puolen. Koko oikea puoli on mykkänä. Eli siellä se vika voisi olla. Kallista toki jos johdot ja kajarit pitää vaihtaa. Omaa työaikaakin menee taas Laakkosella ravatessa. Vikaa on korjattu nyt noin 6kk ja se oli alusta asti autossa.

Jos eivät saa korjattua valmistajan takuulla vikaa niin saisikohan jonkun toisen auton tilalle. Hyvitys ei oikein kelpaa koska vika on huomattava. Käytännössä se vaikuttaa:
-etua ja takaantureista ei yhtä-äkkiä kuulukaan sitä piipitystä joten törmäät johonkin
-kallis lisälaite jukeboxi täysin käyttökelvoton
-lisälaittena oleva cd soitin täysin hyödytön
-et voi soittaa etkä ottaa vastaa puheluita koska et kuule mitän toinen sanoo
-et voi soittaa musiikkia puhelimen bluetoothin kautta
-et voi käyttää radiokanavia
-navigaattorin ohjeäänet ei kuule, vaikeuttaa navigointia ja aiheuttaa vaaratilanteita kun pitää katsetta laittaa näyttöön

Auto maksoi noin 28000e. Oli esittelyauto 1v vanha ja 9000km ajettu. Vika esiintyi eka kerran syksyllä 2kk ostosta ja sen jälkeen yhä useammin joka ikinen syksy, talvi ja kevät.

Äänet voivat lähteä pois kesken ajon, yleensä joko kokonaan ja joskus vain oikealta puolen. Takaisin ne eivät tule käytännössä koskaan ajon aikana, ainoastaan jos auto on sammutettuna vähintään tunnin. Ainoastaan yhden kerran äänet tulivat takaisin ajon aikana mutta se oli ehkä yksi sadasta kerrasta.

"Virheet ovat usein teknisiä vikoja. Auton elektroniikassa voi esiintyä erilaisia häiriöitä, joiden seurauksena auton moottori sammuu kesken ajon, radio menee pois päältä, auton käynti on epätasaista tms. Virheet voivat koskea yksittäistä autoa tai tiettyä automallia kokonaisuudessaan."

Ostajalle syntyy purkuoikeus myös, jos virhettä ei korjata kohtuullisessa ajassa ja ilman olennaista haittaa ostajalle. Lisäksi saman vian toistuvat ja tuloksettomat korjausyritykset voivat johtaa purkuoikeuteen. Koska auto on tavarana arvokas ja monimutkainen, myyjälle on yleensä annettava tilaisuus muutamaan korjausyritykseen, ennen kuin ostajalla on oikeus purkaa kauppa. Korjauskustannusten määrällä ei sinänsä ole merkitystä, jos korjaus voidaan tehdä asianmukaisesti ja auton arvoa alentamatta.

Kaupanpurussa myyjä palauttaa maksetun kauppahinnan tuottokorkoineen ja ostaja ostamansa ajoneuvon. Tuottokoron korkoprosentti määräytyy korkolain mukaan ja se on viivästyskorkoa alempi (vuoden 2006 lopulla 3 %).

Ostajan puolestaan pitää korvata autosta saamansa käyttöhyöty. Käyttöhyötyä syntyy yleensä vain silloin, jos autolla on voinut ajaa ennen kaupan purkamista. Käyttöhyödyn määrää arvioitaessa otetaan huomioon ostajan autolla ajamat kilometrit ja se, kuinka kauan auto on ollut ostajan käytössä ennen kaupan purkamista. Käyttöhyödyn korvaamisvelvollisuus koskee myös tilannetta, jossa virheellinen auto vaihdetaan virheettömään (ks. edellä kohta 7: Korjaaminen tai vaihtaminen virheettömään.)

http://www.kkv.fi/ratkaisut-ja-julkaisut/julkaisut/kuluttaja-asiamiehen-linjaukset/toimialakohtaiset/virhevastuu-ja-takuu-autokaupassa/#2.1
« Viimeksi muokattu: 09.02.2017, 21:19:52, kirjoittanut Jani »

Jani

 • Käyttäjä
 • *
 • Viestejä: 26
Vs: 308 - Äänet katoavat soittimesta välillä kokonaan
« Vastaus #8 : 09.02.2017, 22:23:33 »
Tässä vielä pari videota tältä illalta mitä lähetin Laakkoselle sähköpstin mukana:

https://youtu.be/7cVhokg9eTI
https://youtu.be/rWrpXO6F1eQ

JPL

 • Käyttäjä
 • ******
 • Viestejä: 4 098
 • 407 3.0 V6 Sport
Vs: 308 - Äänet katoavat soittimesta välillä kokonaan
« Vastaus #9 : 09.02.2017, 22:33:21 »
Testeri kiinni ja ajoa, sitten kun mykistyy, niin soittimen toimilaitetesti päälle. Vaikuttaa CAN-väylävialta, kun jokin komponentti kuumenee liikaa. Parkkitutka ohjaa CAN-väylän kautta soittimen pääteastetta, jotta parkkiääni kuuluu kaiuttimista. Ref. Connects2 purkki osaa tehdä saman kaiuttimiin oman releboxinsa kautta, myös osoittaa parkkitutkan esteen sijainnin eri kaiuttimien äänellä. Katso radion sulakkeet esille ja boottaa laite sitä kautta, kun mykistyy seuraavan kerran...outo vika, mutta ei kannata luovuttaa ensimmäisen "ämätöörihuollon erheeseen". Pääteastevialta vaikuttaa, kun mutekin menee on/off.   
« Viimeksi muokattu: 09.02.2017, 22:39:24, kirjoittanut JPL »
- nautiskellen nyt tästä, on pakko vilkaista vielä kerran, kun pysäköin -

Jani

 • Käyttäjä
 • *
 • Viestejä: 26
Vs: 308 - Äänet katoavat soittimesta välillä kokonaan
« Vastaus #10 : 09.02.2017, 22:43:40 »
Useimmiten äänet katoaa jo heti kun auton käynnistää "kylmänä" (ollut vain piuhan päässä) ja laittaa radion päälle. Silloin parkkitutkat eivät ole edes aktivoituneet.

Toki jos lisälaitteet voi laittaa soittimen mutelle niin se voi vaikuttaa. Ja etenkin jos ne voi kohdistaa muten tietyyn puoleen kaiuttimista. Jos se selittäisi miksi joskus toinen puoli kaiuttimista mykistyy joskus ajon aikana.

Auttaisiko jos kytkisi anturit pois päältä ja katsoisi tuleeko vikaa vielä..talvellahan ne on aikas paskaiset ajoittain verrattuna kesään.
« Viimeksi muokattu: 09.02.2017, 22:48:34, kirjoittanut Jani »

Penguin

 • Käyttäjä
 • ******
 • Viestejä: 3 446
Vs: 308 - Äänet katoavat soittimesta välillä kokonaan
« Vastaus #11 : 10.02.2017, 02:35:33 »
Siinä autossahan on tehdastakuukin vielä voimassa, 3v / 100 000 km. Ei muuta kuin koville myyjää ja huoltoa. Auto on saatava kuntoon ja toimiva auto siksi aikaa ajoon. Toki pelkän korjauksen osalta voit vielä muuallekin, kun kyse ei ole ensisijaisesti virhevastuuseen, vaan takuuseen menevästä viasta.

Jani

 • Käyttäjä
 • *
 • Viestejä: 26
Vs: 308 - Äänet katoavat soittimesta välillä kokonaan
« Vastaus #12 : 10.02.2017, 08:22:08 »
Äänet toimineet myöskään aamulla eli aamuradiot jäi taas kuulematta. Auton uudelleenkäynnistyskään ei auta. Tästäkin video.
https://youtu.be/k7XiSxGADVU

Voisin kyllä viedä jonnekin muualle jos tietäsiin täältä Jyväskylästä jotain osaavia korjausliikkeitä jotka tietää etenkin pösöjen sähköongelmista. Edellistä pösöä vietiin eri paikkaan korjaukseen mutta lähinnä sen edullisuuden takia.

Laakkonenhan tekee vain niin että kysyy Pösöltä toimintaohjeita ja toimii sen mukaan.

SamiK

 • Ylläpitäjä
 • *******
 • Viestejä: 11 165
 • Kuolema kuittaa univelat...
Vs: 308 - Äänet katoavat soittimesta välillä kokonaan
« Vastaus #13 : 10.02.2017, 11:03:37 »
Laakkonenhan tekee vain niin että kysyy Pösöltä toimintaohjeita ja toimii sen mukaan.

Noin karkeasti toi johtuu siitä että jos eivät noudata ohjeita joita saavat niin maksavat itse sen mitä tekevät. Käytännössä sun pitää vaan lyödä nyrkkiä pöytään siellä Laakkosella, nykyään ei tahdo enää saada palvelua ilman että on ikävällä asenteella.
Kiittämättömyys on maailman palkka. Mikään hyvä ei kestä ikuisesti, vain kurjuus on pysyvää.

Jani

 • Käyttäjä
 • *
 • Viestejä: 26
Vs: 308 - Äänet katoavat soittimesta välillä kokonaan
« Vastaus #14 : 14.02.2017, 08:56:51 »
Laakkonen otti auton eilen sisään tutkittavaksi viikon ajaksi ja antoi meille toisen auton siksi aikaa käyttöön (2kk vanha Mazda 6). Eilen kun olin viemässä autoa heille radio toimi ongelmitta menomatkalla. Sitten niiden pihassa sammutin auton niin että radio oli päällä ja odotin 2 minuuttia. Sen jälkeen laitoin pelkän radion päälle ja järjestelmä käynnistyi hitaasti. Käynnistyksen jälkeen radiosta ei kuulunut mitään eli se oli taas mykkänä.

Jätin radion päälle ja sanoin laakkoselle että auto on nyt pihassa vikatilassa. Sanoivat itsevarmasti että saavat kyllä ongelman toistettua. No kaikinpuolin näyttää nyt hyvältä ja uudella mazdallakin on kiva ajella.