Kirjoittaja Aihe: 607 - Vaelteleva tyhjäkäynti (V6)  (Luettu 512 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Bumper

  • Käyttäjä
  • *
  • Viestejä: 21
607 - Vaelteleva tyhjäkäynti (V6)
« : 22.05.2018, 16:52:04 »
Auto: 2006 607 3,0 V6 (ES9A, AM6-automaattivaihteisto).

Ongelmana on, että tyhjäkäynti seilaa edestakaisin n. 200-400rpm verran. Aivan kylmänä käy hetken hyvin, mutta edellämainittu vika ilmenee siinä vaiheessa kun moottorinohjaus alkaa laskea korotetun tyhjäkäynnin kierroksia. Kun kone on lämmin, niin ongelmia ei ole - tyhjäkäynti on täysin äänetön ja tärinätön. Tehot autossa ovat tallessa, ajossa vian huomaa ainoastaan ensimmäisen kerran aamulla risteykseen hidastaessa. Auto pyrkii tällöin loikkimaan eteenpäin, kun tullaan tyhjäkäynnin tuntumaan. Muutenkin tässä aikaisessa lämpeämisvaiheessa alakierrosten veto saattaa olla hieman epätasaista.

PP2000:lla vikakoodeja luettaessa ei tule mitään virheitä. Anturitiedoista osasin katsoa lähinnä MAP-, imuilma- ja vedenlämpöanturien arvot, jotka näyttivät mielestäni ihan loogisilta. Autoon on laitettu taaempaan kanteen uudet sytytyspuolat tulppien vaihdon yhteydessä, eivätkä etummaisetkaan herjaa mitään. Etummainen VVT-solenoidi on myös öljyvuodon vuoksi vaihdettu, mutta vikaan se ei vaikuttanut mitenkään. Taaempikin on tarkoitus pian vaihtaa, koska sekin jo uhkaavasti hikoilee. Tyhjäkäyntisäädintä tässä ei ilmeisesti ole, koska on sähköinen kaasuläppä?

En tiedä johtuuko allekirjoittaneen taidoista, mutta en löytänyt nopealla googlettelulla mitään vastaavaa. Luulisi, että jollain muullakin olisi tällainenkin ongelma ollut?