Kirjoittaja Aihe: 508 - Navigaattori ja radio jumittuvat heti käynnistyksen jälkeen  (Luettu 803 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Tarmo

 • Uusi käyttäjä
 • Viestejä: 3
Auto: 2013 508 1,6 HDi.

Auto on navilla varustettuna. Autossa on ilmennyt jo parin kuukauden ajan ongelma, että lähes joka käynnistyksen jälkeen noin minuutin kuluttua navi ja radio jumiutuvat. Mikään navin tai radion nappi ei sen jälkeen toimi, ja navi boottaa itsensä noin 5 minuutin kuluttua. Yleensä ongelma toistuu kerta toisensa jälkeen, mutta välillä käynnistys kuitenkin onnistuu ja radio sekä navi toimivat moitteetta niin kauan kun auto on sillä kertaa käynnissä. Navin käynnistyksen yhteydessä kuvaruudun alalaidan location -kohdassa lukee välillä correct, välillä bad ja välillä satisfaction. Laitteen jumittuessa joku näistä teksteistä jää näkyviin, eli navi ei vikatilanteessa ehdi muodostaa käsitystä sijainnista.
Akun irrotus tai radion boottaus eject -napista ei ole ratkaissut ongelmaa.

Olisiko jollain kokemusta vastaavasta ongelmasta? En ole vielä käynyt merkkiliikkeessä, kun siellä kuitenkin vain kehotetaan vaihtamaan 1500 euron navi/radioyksikkö uuteen.

Monena talvena monitoiminäytössä on esiintynyt  ajoittaista kuvahäiriötä erityisesti pidemmillä matkoilla. Sitä ongelmaa ei nyt ole näkynyt pitkään aikaan, mutta tilalle tuli tämä toinen ongelma.
Kummastakaan viasta en ole onnistunut löytämään juttua suomen tai ulkomaan forumeilta, joten ilmeisesti aika harvinaisista vioista on kysymys. Jospa täältä löytyisi apua

Penguin

 • Käyttäjä
 • ******
 • Viestejä: 3 891
Oletko tehnyt tai yrittänyt tehdä karttojen tai firmwaren päivityksen tätä ennen?

Oletukseni vuosimallin perusteella on, että autossa on vielä RT6 navi. Tuo voi olla ihan rautavika, mutta yksi vaihtoehto on myös, että RT6:n massamuistina toimiva microSD-kortti on tulossa tiensä päähän. Tuossa laitteessa ei ole minkäänlaista vikasietoisuutta ja yksikin luku- tai kirjoitusvirhe kortille saa sen jumittamaan tai boottaamaan. Voi siellä myös jostain muusta syystä olla bitti poikittain. Itse kaivain netistä ohjeet siihen miten SD-kortti monistetaan ja sille luodaan sama identiteetti kuin vanhalla kortilla ja kokeilisin monistetulla kortilla. Jos tuon saa toimimaan edes yhtä hyvin/huonosti kuin nyt, niin voisi uskaltaa kokeilla tehdasasetusten palautusta, sillä siloin on edelleen olemassa vaihtoehtona paluu nykyiseen tilanteeseen. Tehdasasetusten palautus tyhjentää kortilta käytännössä kaiken ja vaatii firmwaren (ja karttojen) asentamisen uudelleen CD:ltä. Kartat voi toki asentaa USB-tikulta, mutta firmis on muistaakseni tuossa tilanteessa oltava CD:llä.

Tarmo

 • Uusi käyttäjä
 • Viestejä: 3
Laitetaanpa ongelman ratkaisu tiedoksi kun joku muu varmaan painii saman ongelman kanssa jossain vaiheessa. Navin ohjelmistoa yritettiin tuloksetta uudelleenasentaa merkkihuollossa. Laite kaatui joka yrityksellä. Tilasin romikselta kohtuu hintaan käytetyn varaosan joka asennettiin ja ohjelmoitiin huollossa. Vaihto ja ohjelmiston asennus oli nopea homma mutta jälkimmäinen onnistuu käytännössä vain merkkiliikkeessä. Vanhan laitteen tuotenumero kannattaa tarkastaa ennen varaosan tilausta. Liikkeellä on useampaa eri versiota.  Irrotus käy helposti avaamalla CD-levyn reiän molemmin puolin olevat tulpat ja niiden alla olevat ruuvit. Paneeli lähtee sen jälkeen irti varovasti vääntämällä ja sen takana navi/radioyksikkö on kiinnitettynä kahdella ruuvilla.

Penguin

 • Käyttäjä
 • ******
 • Viestejä: 3 891
Kerrotko nyt vielä oliko se laite RT6, SMEG+ vai SMEG iv2?

RT6:den eri versiot käyvät ristiin, tosin vanhempaan ei yleensä kannata päivittää, uudempaan kylläkin. Vaihtolaitteen koodaus onnistuu joko Diagboxilla tai Mirascriptillä. SMEG:it on sitten vähän hankalampia tapauksia.

Tarmo

 • Uusi käyttäjä
 • Viestejä: 3
Laite oli RT6

Pouseri

 • Käyttäjä
 • ******
 • Viestejä: 1 279
Kannattaa vaihtaa se microsd kortti ja laittaa siihen ohjelmisto uusiksi. Halpa korjaus.
406 Coupe 3.0 V6 AT -01, 207 RC -07
ex: 206 GTi -01, 406 SL 1,8 -99