No ainakin siltä osin että ECU osaa aikaistaa tuota sytytystä jolloin sitä ruutia sinne pakoputkeen tulee hiukan lisää verrattuna siihen jos 95:sta käyttää 
Miksi moottorinohjain sytytyshetkeä kampikulman suhteen, ohjelmoidusta optimista aikaistaisi? Mitään hyöytä sillä ei saavutettaisi, sillä optimi painehuippu kaasumomentin maksimoimiseksi, on tyypillisesti luokkaa 14-16 astetta JYKK. Tästä aikaistamalla ainoastaan menetetään, sillä sylinteripaine suurenee merkittävästi jo/männän vielä noustessa yläkuolokohtaan. Mekaaninen hyötysuhde siis heikkenee.
Optimi sytytyshetki riippuu sylinterinhalkaisijasta, palotilan muodosta,tulpan sijainnista, seossuhteesta (palonopeus muuttuu seossuhteen muuttuessa), poltto-aineen koostumuksesta sekä puristuksen jälkeisestä loppupaineesta ts. sylinteripaineesta sytytyshetkellä ja hetki senjälkeen. Ylipäätään siis seikoista, millä nopeudella liekkirintama etenee, tuottaa palokaasua ja suurentaa sylinteripainetta suhteessa kampikoneiston työliikkeen alun kampikulmilla. Palamisessa muodostunut kaasunpaine, 'tekee työtä' vain luokkaa 55-60 kampikulma-asteen verran.
Toisaalta jos taas sytytyshetki on vaikkapa 2-5 astetta optimia myöhempi, ei kaasumomentista välttämättä menetetä kuin prosentin osia. Pätee erityisesti näihin nykyisiin suurehkon kampisuhteen (kiertokangen pituuden suhde iskuun) omaaviin moottoreihin.
Mitä tulee sitten 95 vs. 98 vs. joku V-power, niin jos/kun poltto-aineen lämpö-arvo on sama (kuten noilla hyvin pitkälti on) - eikä täytös (siis ilmamäärä vs. poltto-aine seossuhde) tai höyrystymistekijät muutu, niin saatava kaasumomenttikaan (siis vääntömomentti ja teho) ei muutu. Vapaastihengittävässä asiat ovat melko yksinkertaisia, tankkaa poltto-ainetta, jonka hinta suhteessa energiasisältöön on edullisin. Ahdetuissa korkeamman puristuskestävyyden poltto-aineesta, toki voi saada jotain etua.