Kirjoittaja Aihe: 2008 - Kosketusnäyttö jää satunnaisesti pimeäksi.  (Luettu 849 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Janne63

 • Uusi käyttäjä
 • Viestejä: 1
Auto: 2008 vm. 2021

Onkos muilla ongelmia tuon kosketusnäytön kanssa? Nyt päivitetty kahdesti merkkiliikkeessä ja edelleen jää satunnaisesti pimeäksi. Autossa on 8" näyttö.

edit: otsikko ja auton tiedot

SamiK

 • Ylläpitäjä
 • *******
 • Viestejä: 11 683
 • Kuolema kuittaa univelat...
Vs: 2008 - Kosketusnäyttö jää satunnaisesti pimeäksi.
« Vastaus #1 : 24.10.2022, 15:22:27 »
Mikä on satunnaisesti? kerran päivässä, viikossa, kuukaudessa? Mulla oli tollanen vastaava jossa taisi jäädä 1-v ja 8 kk aikana pimeäksi ehkä kerran, sen verran harvoin että ei pysty muistamaan muuta kuin että niinkin on käynyt. Samaa oiretta oli ihan joitakin kertoja edellisissä 308ssa.

Kai sieltä liikkeestä voisi kysyä missä vaiheessa ne vaihtaa sen näytön vai meinaako ne että se tulee päivittämällä kuntoon.
Kiittämättömyys on maailman palkka. Mikään hyvä ei kestä ikuisesti, vain kurjuus on pysyvää.

sMoMcInnen

 • Käyttäjä
 • *
 • Viestejä: 29
Vs: 2008 - Kosketusnäyttö jää satunnaisesti pimeäksi.
« Vastaus #2 : 26.10.2022, 20:52:35 »
Minulla on 208 vuodelta 2020. Autossani on 10 tuuman kosketusnäyttö, joka jäi joitain kertoja hyvin satunnaisesti pimeäksi. Tuo tuskin oli minun nykyisen ongelman alkuoire, mutta tällä hetkellä auto odottaa liikeessä uutta kosketusnäyttöä. On itse asiassa odottanut jo elokuun lopusta asti ja viimeisin arvio osan saapumiselle on joulukuun loppu. Asennus tuurilla tämän vuoden lopulla. :(

Jos kiinnostaa niin ohessa selosta millaisen polun minun auton kosketusnäyttö on kulkenut:

En tiedä tosiaan oliko ensimmäisen 1,5 vuoden muutama mustaksi jääminen ensioire - tuskinpa, mutta kesäkuussa se alkoi oirehtimaan siten, että radio-osuus ei jokaisella kerralla käynnistynyt eli radiota ei voinut kuunnella, samalla katosivat ohjelmoidut kanavat. Tätä tapahtui ensin harvoin, mutta kesän edetessä vika alkoi toistua useammin kunnes jossain vaiheessa vikaan tuli lisävivahde. Noin 5 minuutin jälkeen kosketusnäyttö käynnistyi uudelleen itsekseen ja kaiuttimista kuului poksahdus. Usein edellä mainitun käynnistyksen jälkeen radio toimi jälleen. Huollossa ei vikaan löytynyt sen enempää koodia kuin selitystä ja luonnollisesti demo-efektinä siellä ollessa tätä ei tapahtunut.

Vaikka radio ei toiminutkaan, olivat muut toiminnot koko ajan käytettävissä eli muun muassa ilmastoinnin säädöt ja navi toimivat moitteeta. Samoin musiikin ja muun äänen kuuntelu onnistui sekä bluetoothin että Android Auton kautta, joten se se vielä haitannut kuin satunnaisesti matkan tekoa.

Elokuun lopulla autonominen uudelleen käynnistyminen ei enää auttanut vaan koko järjestelmä käynnistyi 5 minuutin välein uudelleen ja uudelleen kunnes ohjelmiston lataaminen ei enää onnistunut ja ruutuun jäi oheisen kuvan mukainen "latausruutu". Tästä järjestelmä ei enää toipunut edes sammuttamalla moottori vaan tuo jäi noin tunniksi näkyviin.

Tämä oli jo ajamisen kannalta fataalia, koska mitään toimintoja ei luonnollisesti ollut käytettävissä. Tässä vaiheessa kiikutin auton liikkeeseen, josta päädyttiin tilamaan kokonaan uusi kosketusnäyttö (termillä tarkoitettaneen koko viihde- ja hallintajärjestelmää). Sain sijaisauton alle ja nyt odotellaan osaa. Nyt tästä on tosiaan kulunut jo 8 viikkoa ja viimeisin arvio osan tuotannolle on joulukuu ja tuurilla asennus ennen vuoden vaihdetta.

Yhteenveto, kannattaa varmaan olla aika tarkkana ja vaatia ajoissa uutta osaa tilaukseen jos alkaa oireet lisääntymään ja muuttumaan vakavammiksi.
Vihdoin, 190 päivän odotuksen jälkeen, 208 GT Line PureTech 130 EAT8-automaatti

garyrock

 • Käyttäjä
 • *
 • Viestejä: 15
Vs: 2008 - Kosketusnäyttö jää satunnaisesti pimeäksi.
« Vastaus #3 : 23.01.2023, 13:09:48 »
Itsellä 10" ja se menee pimeäksi satunnaisesti ja alle sekunniksi kerralla. Just sen verran, että sen huomaa jos sitä tuijottaa (ajon aikana) jatkuvasti. Onko syytä olla huolissaan? Vaikea sanoa miten usein tapahtuu, kun en tuota jatkuvasti tuijota, mutta ehkä kerran 30min ajon aikana, joskus kaksi ja joskus en huomaa kertaakaan 2h ajon aikana.

megaman

 • Käyttäjä
 • ******
 • Viestejä: 1 158
 • ajossa: 407 Coupé, 307 SW, Boxer
Vs: 2008 - Kosketusnäyttö jää satunnaisesti pimeäksi.
« Vastaus #4 : 23.01.2023, 18:02:32 »
Kuulostaa ohjelmavialta satunnaiset vilahdukset, tuskin vaarallista.

Ihan merkkiin katsomatta, moiset isot kosketusnäytöt mietityttää, kun takuut on loppu ja näyttö pimenee.
Voi olla toki aiheeton huoli. Kyllähän tabletit ja kännykätkin aika varmoja on, lämmönvaihtelut autossa tietenkin lisärasitteena.
407 Coupé, Peugeot Boxer -05, Bombardier Quest 500. ex: C2 VTS -09, C5 SX 2.0i Break -03, BX, Xantia, 309, 206, 307...