Koritarkastuksen tekeminen luulisi olevan täyden merkkihuoltohistorian omaavassa autossa tehtynä. Mutta ei. Sen voi huolto näppärästi jättää tekemättä niin valmistaja voi sitten pestä kätensä kun ongelmia tulee.
Huomasin omankin autoni huoltokirjasta, että merkkihuolto on näppärästi jättänyt merkitsemättä eli varmasti myös tekemättä koritarkastuksen viime 2023 lopussa tehdyssä määräaikaishuollossa. Meriselityksiä niillä riittää, kuten että sitä ei ole tehty joulukuun lopussa, lun auto on otettu käyttöön helmikuun lopussa. No mitä hiton väliä sillä on, ei kukaan tuo sitä autoa kaksi kuukautta myöhemmin erikseen koritarkastukseen. Lisäksi aivan järjetöntä, että kuluttajan pitäisi tietää mitä jokaisessa huollossa kuuluu tehdä ja mikä on minkäkin asian tarkastusväli. Sitä varten se auto siellä huollossa käy vähintään kerran vuodessa, että nämä asiat tehdään huolto- ja tarkastusohjelman mukaan.
Suomessa koko autoala tuntuu perustuvan huijaamiseen. Uusi auto voi olla jo kolaroitu ja korjattu, kun se luovutetaan, mutta asiakkaalle ei hiiskahdetakaan siitä. Käytettyjen vikoja peitellään ja valehdellaan suoraan päin näköä, kun kysyy. Huolloissa jätetään tekemättä huolto-ohjelmaan kuuluvia asioita, käytetään vääriä öljyjä ja luistetaan missä vaan ikinä keksitään, että saataiisin muutama euro lisää voittoa, vaikka huoltohinnat on ihan pilvissä merkkiliikkeissä. Takuukyselyitä ei tehdä tai ainakaan ei kerrota asiakkaalle, että vian korjaus menee takuuseen, jos vaan on mahdollista rahastaa sillä. Varmasti poikkeustapauksia sanoisi moni, mutta miksi esim. Pösön merkkihuollossa näitä tulee vastaan menee huollon teettämään missä tahansa merkkihuollossa, ainakin pääkaupunkiseudulla. Eikä ole ainoa merkki, mutta niistä muista en nyt viitsi tässä avautua.