Kirjoittaja Aihe: 607 - Kuljettajan oven sähkölaitteet eivät toimi (oven käyttöpaneeli)  (Luettu 2384 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

macis

  • Käyttäjä
  • *
  • Viestejä: 50
  • Tekniikan riemuvoitto!
Ongelma:

Auto: 2004 607 3,0 V6 (automaatti).

Autosta hävisi ohjaajan ovesta kerralla peilin säätö ja linkkuunmeno, ikkunan toiminta ja keskuslukon ohjaus. Tämä siis koskee vain kuskin ovea, muissa ovissa ikkunat toimii ja peili säätyy sekä lukot. Ainoat sähköt kuskin ovessa on alavalo ja peilin lämmitys ja himmennin. Vika tuli kerralla. Herätti huomiota kun peili ei enää kääntynyt lukituksen yhteydessä.

ps. Kuskin ovesta kun kääntää oven lukkoon niin siitä lukittuu muutkin ovet. Mutta mitkään sähkömoottorit ei kuljettajan ovessa toimi. Onko syy ohjauspaneelissa vai auton syvemmissä osissa?

Ratkaisu:

Kuopion merkkihuollossa asia tutkittu ja oven käyttöpaneelihan se oli rikki. Eikä ollut ihan halpa osa. Ebaysta saa puoleen hintaan...
Peugeotin ansaitsevat vain he jotka sen päälle ymmärtävät. Mutta teknilliset yksityiskohdat kuuluu jakaa jokaiselle Peugeot kuskille!!!

macis

  • Käyttäjä
  • *
  • Viestejä: 50
  • Tekniikan riemuvoitto!
Taitaa olla se oven läpivienti haitari jonka sisällä johtosarja kulkee sinne oveen. Niistä on poikennut johto/ja ja se on ostettava uusi varaosa-läpivienti ja alettava kolvaamaan johto kerrallaan siitä uudesta.

Tässä jotain asiaan liittyvää:

406 - Takaoven lasinnostin ei toimi (johto poikki)
406 - Sivuikkuna jää ala-asentoon (mekanismi rikki)

Auto: 2004 607 3,0 V6 (ZF 4HP20-automaattivaihteisto, DAM 9894).

Jännä juttu - täsmälleen samat ominaisuudet omassa, lukuunottamatta peilin lämmitystä ja tummennusta. Onko niille kytkimet jossain?

Apukuskin lasi jumitteli tässä ostohetkellä ala-asentoon, mutta sormenpäillä alkuun auttamalla se jaksoi  nostaa itse lasin ylös asti - moottori ei ollut palanut tms.   Keksin suihkuttaa runsaasti silikoniöljyä sinne oven sisään lasin ja tiivisteiden välistä ja se alkoi vähitellen toimia liukkaasti.

Peilin tummennus menee omaa kaapeliaan pitkin. Kaikki muut sähkötoiminnot ovelle menevät sen oven yksikön kautta, josta avataan ikkunat ja säädetään peilit. Myös lämmitys menee sitä pitkin.
Peugeotin ansaitsevat vain he jotka sen päälle ymmärtävät. Mutta teknilliset yksityiskohdat kuuluu jakaa jokaiselle Peugeot kuskille!!!