Kirjoittaja Aihe: 308 - Takaluukku aukeaa pakkasella (farmari)  (Luettu 6737 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

jalat

  • Vieras
308 - Takaluukku aukeaa pakkasella (farmari)
« : 27.10.2012, 21:21:25 »
Ongelma:

Osa 1:

Auto: 2009 308 Wagon 1,6 HDi 110 FAP.

Kun tulivat pakkaset, alkoi takaluukku 308:ssa reistailemaan. Kun avaa keskuslukon, niin luukku aukeaa saman tien. Ja sitten, kun lyö luukun kiinni ja koittaa painaa luukun napista luukkua auki, niin eipä aukea enää. Tuntuu siltä, kun olisi jäätynyt se luukun nappi pohjaan. Sen takia se kait aukeaa aina, kun keskuslukon avaa. Takaluukulle menee heti virrat ja nappi on jo valmiiksi aukaisuasennossa jäätyneenä. Voisin kuvitella, että tämä on muillakin tullut 308:ssa vastaan?

Oletteko tehneet mitään ratkaisuja tähän? Haku löysi, että 307:ssa joku oli viritellyt sen napin taakse kuulakynästä pienen jousenpätkän. Kun se nappi kuulemma painuu alas asentoon vain sen mikrokytkimen voimalla.

Osa 2:

Tuossa vihdoin sain innostuksen tilata uuden mikrokytkimen netistä ja vaihdettua sen. Operaatioon meni noin 20-30 minuuttia ja ei tarvittu kuin yksi torx-avain sekä 10 mm:n hylsy ja räikkä jatkovarrella. Tosi yksinkertainen homma, kun irrottelee takaoven sisämuovit yksi kerrallaan alkaen ikkunan yläreunasta siitä leveästä suikaleesta. Se ensin nyppimällä pois. Sen jälkeen sivumuovit (2 torx-ruuvia) ja sitten takaluukku (4 torx-ruuvia). Tämän jälkeen näkyy neljä 10 mm:n pulttia. Ne auki ja koko kahvaosa lähtee takaovesta irti. Siitä sitten vaihtelemaan osa ja paikalleen laitto päinvastaisessa järjestyksessä.

Ratkaisu:

Uusi mikrokytkin toimi sen 1-2 kuukautta hienosti, kunnes alkoi tekemään samaa. Eli ongelma on tosiaan huonosti tiivistetty mikrokytkin, joka kai kondensoi sisälleen sen pikkuisen määrän kosteaa ilmaa, joka aiheuttaa jäätyessään ongelmia. En tiedä, olisiko helpompi porata pari reikää mikrokytkimen muovikoteloon, jotta kosteus pääsee pois vai tiivistää sitä lisää jollain silikonilla.