Kokemuksia pakkaskeleistä kuluneelta viikolta.
Torstai:Peugeot oli yöllä/aamulla reilut 4h lämmityksessä (säteilyvastus+sisätilalämppäri mallia "Evolution 600/1250 W") => Eipä ongelmia vaikka -25 mittarissa. Käyntiin ja ajoon, ihan toimi kuten ennenkin. Tuosta sisätilalämppäristä ei kyllä ole näillä pakkasilla mitään iloa, tuulilasiin sulattaa juuri ja juuri pään kokoisen aukon ja sisälämpötila tuntuu olevan yhä pakkasen puolella.
Työpäivän jälkeen auton mittarissa -26, ei lämmitystolppaa käytettävissä. Käynnistyy, käy huonosti tyhjää => Pedaalilla lisää kierroksia. Käy edelleen ontuen, *piip*, "Antipollution fault", "Catalytic converter fault", MIL vilkkuu taulussa, auto sammuu. Uudestaan käyntiin - pitkä startti - lähtee käyntiin, ontuen. Alkaa muutaman minuutin päästä käydä tyhjää ja uskallan lähteä liikkeelle. Ohjaus ja vaihteensiirto todella kankeita ja muutenkin ajosta on ranskalainen pehmeys kadonnut, lienee iskareissa öljy jähmeää (erikoista sinänsä, aamulla en huomannut mitään kankeutta).
Sitten leikkimielinen testiraportti maskisuojasta: Kaupunkiajoa hetki ja kiihdytys 6-tielle, jäähdytysneste +70. Noin 10 kilometrin ajon jälkeen +80. Parinkymmenen kilometrin kohdalla käydään melkein +90 asteessa, mutta sitten kai termari avautuu ja mittari romahtaa saman tien takaisin +80:iin. Taajamapyöritystä ja päädytään hieman alle +80 asteen. Missään vaiheessa ei autoon sisälle asti tule sellaista lehmän hönkäystä kummoisempaa

Taskusta Android ja Torque esille, tuloksena "P1339 Ignition system, cylinder 3 - misfire detected". Koodin nollaus ja huomenna taas kohti uusia pettymyksiä
PerjantaiOtin illalla sisätilalämppärin irti ja laitoin tuon moottorilämmittimen irvikuvan eli säteilyvastuksen kärventämään öljypohjaa koko yöksi. Aamukuudelta kokeilin pistää sisätilalämppärin päälle, mutta piti sen verran pahaa ääntä että jäi kyllä sisätilat lämmittämättä. Töihinlähdön ajan koitettua oli lämpömittarissa n. -27 celsiusta, öljypannu tuntui hieman kättä lämpimämmältä ja Torque kertoi moottorinohjauksen kuvittelevan jäähdytysnesteen lämpötilaksi -1. Käynnistymisessä, kylmäkäynnissä tai ajossa en huomannut juurikaan eroa "normaaliin". Ei nyt ihan viraton ole tuo säteilyvastuskaan näköjään, vaikka kaukana on esim. entisen 626:ni oikeasta lohkolämppäristä, jolla sai koneen grillattua niin lämpimäksi että venakopan päälläkin saattoi oikein miellyttävästi lämmitellä käsiään.
Iltapäivällä oli -22 mittarissa, ja taas piti ilman lämmitystä täräyttää auto tulille. Torque kertoi jäähdytysnesteen lämpötilaksi -19. Nopeasti käynnistyi eikä herjoja tullut tällä kertaa. Vaan sammui kuitenkin hetken tyhjäkäynnin jälkeen. Uusi, hieman pidempi startti ja ontuen käyntiin, siitä se sitten alkoi lämpenemään taas pikkuhiljaa. Muutaman minuutin jälkeen liikenteeseen ja samanlaista - joskin hieman lievempää - kankeutta taas havaittavissa kuin eilenkin.
Torquella katselin imuilman ja jäähdytysnesteen lämpöjä ajon aikana. Imuilma on maantieajossa pari-kolme astetta lämpimämpää kuin ulkolämpötila auton mittarissa. Kaupungissa jopa kymmenisen astetta ulkolämpöä lämpimämpää, eli luultavasti imee enemmän lämmintä ilmaa konehuoneen puolelta kun vauhti hidastuu. Jäähdytysnesteen lämpötila teki taas parinkymmenen kilometrin maantieajon jälkeen romahduksen 86 => 79, josko tuosta voisi päätellä että 87-asteinen termari löytyy, joka jollakin tapaa jopa toimii.
Toivottavasti olis tämän talven kylmäkäynnistystestit tässä, tai eipä tätä kylmyyttä kaivattais enää ollenkaan, ikinä.