Kirjoittaja Aihe: Väärin asennettu lämppäri  (Luettu 416 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

eiccu

  • Uusi käyttäjä
  • Viestejä: 1
Väärin asennettu lämppäri
« : 14.09.2023, 09:42:02 »
Osaisiko joku kertoa tälle akalle, kun ei tajua mistä on kysymys. Ostin tollasen 407 hätäpäisssäni vanhan auton hajotessa. Myyjä sanoi silloin, että lämppäri toimii väärinpäin eli punasesta tulee kylmää ja sinisestä lämmintä, oli kuulemma vaihdettu joku??? ja asentaja kytkenyt sen väärinpäin??? Mikä on siis väärin kytketty? Tämä väärin kytkeminen aiheuttaa ilmeisesti myös sen, että lämpöseltä viileämmälle ja päinvastoin siirtyminen tapahtuu melko pitkällä viiveellä?? Eli ei menny ihan nappiin tuo asennut. ;D

powerpeugeot

  • Käyttäjä
  • ***
  • Viestejä: 264
Vs: Väärin asennettu lämppäri
« Vastaus #1 : 14.09.2023, 21:54:42 »
Onko kyseisessä autossa yksi- vai kaksi-alueinen ilmastointi? Eli onko lämmönsäätö kuskille ja apukuskille erikseen? Jos kyseessä on pelkästään yksi alue ilmastointi, mahdollisesti sekoitusläpän katketessa on säätömoottori vaihdettu toiselle puolelle ilman kytkennän muutosta jolloin toimisi väärinpäin.

Tuossa lisäfotot niille, joiden auto antaa "kesäyllärin" katkaisemalla läpän akselinsa  ;). Yksialueista varten kytkentäkaavio säätömoottorin suunnan kääntämiseen, jos vaihtaa puolelta toiselle kevyemmällä remontilla..

http://peugeot-foorumi.com/index.php?topic=31115.135
mersumies työn puolesta muuten mennään ranskalaisilla