Kirjoittaja Aihe: 508 - Tiputtaa öljyä pakosarjan päälle  (Luettu 395 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

jjjuho

  • Uusi käyttäjä
  • Viestejä: 1
508 - Tiputtaa öljyä pakosarjan päälle
« : 03.04.2024, 21:24:25 »
Missähän mahtaisi olla vika kun tuntuu tiputtavan öljyä moottorin etuosasta jostain koteloinnin tjsp alta pakosarjan päälle? Yhdeltä pajalta kysyin korjausta ja aika ylimalkaisella vilkaisulla pellin alle tuli toteamus että moottori on kuiva sen osalta mitä pystyy päältä nähdä ja seuraava steppi olisi avata koko vehe jollon vuodon todellinen paikka sitten mahollisesti löytys - eli etenemisehdotus oli että 500€ niin saadaan mahollisesti jonkinlainen diagnoosi - tälläisessä 5k€ autossa tuntuu suolaiselta.

Onko tosiaan näin ettei moottorin alaosien vuotoja pääse tulkitsemaan moottorin alta tai jotain peltejä raottamalla vaan pitää lähtä avaamaan koko roskaa näinkin extensiivisesti että edes pystyttäisiin paikallistamaan vuodon lähde? Mistähän vuoto todennäköisimmin voisi johtua?

Auto on tosiaan Peugeot 508 2011 THP 156 Allure 205k ajettu, moottoriin on vaihdettu ~30tkm sitten jakopää ja katottu ohivuodot kuntoon. Käy todella nätisti, ei ole käyttäytymisessä mitään oireita myöskään eli ongelma on lähinnä öljyläikkä auton alla sekä käry mikä aiheutuu öljyn palamisesta pakosarjan päällä. Ongelma tuntui alkaneen viime öljynvaihdon jälkeen, sen verran omaakin diagnoosia nyt tehnyt että moottori ei näkyviltä osilta (kyljistä tai päältä) vuoda eli nähtävästi vuoto ei voi olla siten kannentiiviste, öljynsuodatin tai turbokaan?
« Viimeksi muokattu: 03.04.2024, 21:29:41 kirjoittanut jjjuho »