Kirjoittaja Aihe: 106 - Koliseva ääni etupäästä (vetoakseli)  (Luettu 9810 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Ride

  • Vieras
Ongelma:

Auto: 1998 106 1,4 (125 000 km).

Etupäästä kuuluu kolinaa (hakkaavaa/naputtavaa) käännyttäessä vasemmalle. Ääni kuuluu helposti esimerkiksi, kun ajaa kakkosella mutkaan ja kiihdyttää käännöksessä. Naputuksen taajuus/tiheys kasvaa mitä enemmän kaasua painaa käännyttäessä. Korvaan kuulostaa siltä, että ääni tulisi vasemmalta puolelta. Loivissa käännöksissä ei ääntä kuulu. Oikealle käännyttäessä välillä äänen saa kuulumaan erittäin lievänä.

Eli kun käännyn vasemmalle ja poljen samalla reilusti kaasua, kuulostaa siltä kuin tikka naputtaisi puuta tai joku hakkaisi vasaralla erittäin nopeasti. Tässäpä oikeastaan vian näkyvät (siis kuuluvat) oireet. Tänään tosin nosturilla huomasin, että oikean puolen vetonivelen suojakumi on rikki. Voiko ääni johtua rikkoutuneesta oikean puolen vetonivelestä, vaikka ääni kuulostaa tulevan vasemmalta?

Ääni on ilmentynyt koko auton omistusaikanani, mutta katsastuksessa siitä ei ole mainittu mitään ja tarkastettavat nivelet ovat olleet kunnossa (90 %). Eli katsastuksessa oli mennyt heittämällä läpi. Ääni on kyllä saattanut voimistua ja se ilmenee mielestäni hiukan herkemmin verrattuna ostohetkeen, josta on jo melkein puoli vuotta.

Nyt kysynkin, onko muilla ilmennyt samantyyppistä ongelmaa ja mistä se on johtunut. Kaipaan alasta kokeneempien kommentteja sekä tietoa. Tällä hetkellä oma veikkaus on tuo oikeanpuoleinen vetonivel, mutta saatan olla väärässäkin, sillä en ole niin paljon autojen kanssa säätänyt, että arvioni olisi tarpeeksi luotettava.

Miten rikkoontuneen/väljän vetonivelen tunnistaa helposti? Miten sen voi testata?

Ratkaisu:

Vika korjaantui uudella vetoakselilla niin kuin arvelinkin.