Kirjoittaja Aihe: 106 - Epätasainen tyhjäkäynti  (Luettu 3901 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

rautasydan

  • Vieras
106 - Epätasainen tyhjäkäynti
« : 28.11.2013, 12:44:08 »
Ongelma:

Osa 1:

Auto: 1993 106 1,4 (131 000 km).

Ongelmana tyhjäkäynnin ryntäily. Sekunnin syklillä humppaa kierrokset ylös ja alas. Ajossa kaasupolkimen nostaminen aiheuttaa nykäisyn ja kaasun lisääminen tästä kohtaa välillä aiheuttaa hyytymisefektin. Tyhjäkäyntimoottorin käytin irti ja putsasin ilman vaikutuksia vikaan.

Osa 2:

Nyt vika välillä häviää ajon aikana kokonaan mutta tulee kyllä takaisin viimeistään seuraavan startin jälkeen. Tulpat vaihdettu ja tosiaan tuo tyhjäkäyntimoottori putsattu. Vikakoodit koetin käydä luetuttamassa, mutta ei onnistunut, ilmeisesti lähikorjaamon lukija oli epäkunnossa, mahtavaa tuuria. Voiko kaasuläpän akseli jumittaa ja tehdä tuota? Tyhjäkäynti n. 1500 ja humppaus tapahtuu välillä 1500-1700 rpm. Kylmänä ei ryntäile ja kierrokset pienemmät eli alle 1500, mutta kaasua painamalla kierrokset nousevat ja jää korkeammalle.

Osa 3:

Tyhjäkäyntimoottorin piuhan irrotus ei vaikuttanut vaivaan, ainoastaan vaikeammaksi tuli ajaa, mutta oireet pysyivät ennallaan. Voiko tuo huono virtalukonpohja tehdä tuota vaivaa? Avain pitää itse palauttaa starttauksen jälkeen kohdalleen ja on tosi tarkka, että tulee virrat joka paikkaan.

Osa 4:

Vikakoodien vilkuttaminen tehty nyt toistamiseen, nyt onnistuneesti. Aiempi kerta meni vikaan tuon hajanaisen virtalukonpohjan takia, kun virrat eivät olleetkaan päällä, vaikka varoitusvalot kirkkaasti paloivatkin. Koodit 13 ja 22 tuli eli imuilman lämpötilantunnistin ja tyhjäkäyntisäädin.

Ratkaisu:

Tyhjäkäyntimoottori vaihdettu ja kaikki vaivat poissa. Auto toimii, kuin unelma uutena. Toinen vikakoodikin poistui samalla, tosin annoin tuolle imusarjan lämpöanturille samalla kunnon kylvyn starttispraylla, kun ei muutakaan puhdistavaa ainetta ollut käsillä. Todella likainen oli kyllä.