Kirjoittaja Aihe: 406 - Kierrokset eivät nouse (kaasuläppäkotelo) (EW12)  (Luettu 2305 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

scenic_RT

  • Vieras
Ongelma:

Auto: 2002 406 Coupe 2,2 (EW12J4, 170 000 km).

Ostin elämäni ensimmäisen Peugeotin noin kuukausi sitten, joten kovin syvää ymmärrystä ei näiden sielunelämästä vielä ole. Tänään aamulla käynnistyksessä "Anti pollution fail" ja kierrokset eivät nouse yli 1500rpm. Kaasupoljinta syvemmälle painaessa tukehtuu. Muuten ei ole oireillut kuin pari päivää sitten pakkasella oudon jäykkä kaasupoljin. Se vika poistui. Olen sammutellut ja starttaillut ilman apua. Nyt auto laturissa ja odotellaan ihmettä tapahtuvaksi. Foorumia selaillessa olen listannut mahdollisia syyllisiä: kaasuläpän asentotunnistin, viallinen ruiskun suutin...

Lisäksi moottorista  kuuluu koputtava ääni nokkahihnan kotelon suunnalta eli olisiko hihnapyörä? Autoa ei ole käytetty testerissä, koska sillä ei pysty ajamaan korjaamolle. Osaisiko joku asiaan perehtynyt antaa vinkkejä?

Ratkaisu:

Vika löytyi. Vikakoodeista huolimatta kaasuläpän rungosta. Sieltä oli rattaista hampaita katkennut.

scenic_RT

  • Vieras
Vs: 406 - Kierrokset eivät nouse (kaasuläppäkotelo) (EW12)
« Vastaus #1 : 05.11.2018, 19:03:55 »
Foorumia enemmän selatessa löytyi vastaava tapaus, jossa vian aiheuttajaksi paljastui kaasuläppäkotelo. Sen vaihdolla oli vika poistunut.

Turha lähtä osia vaihtelemaan ennen kuin vikakoodi selvillä.

Lue vikakoodit, todennäköisesti kaasuläpästä johtuva. Oma v6 teki myös kerran täsmälleen saman, ei ole uusiutunut vikakoodien nollaamisen jälkeen. Boschin läppärunkoja näytti kuitenkin olevan ihan hyvin saatavilla Keski-Euroopasta ebayn kautta. Näistä on myös hajonnut rattaita, jolloin vikakoodien nollaus ei luonnollisesti auta.

Vikakoodit luettu: P1112 ja P0606.