Kirjoittaja Aihe: 106 - Jäähdytysnestevuoto paisuntasäiliön korkista  (Luettu 9687 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Pietro

  • Vieras
Ongelma:

Auto: 1997 106 1,6 (automaatti, 120 000 km).

Auto sylkee jäähdytysnestettä pihalle. Kyseessä on äitini auto, jonka korjaamokierre alkoi seuraavasti. Autoon on viime kesänä vaihdettu jäähdytin vuodon takia. Noin päällisin puolin veikkaisin, että kyseessä on tarvikeversio.

Muutamia viikkoja vaihdon jälkeen äitini huomasi, että autosta vuotaa jäähdytysneste ulos paisuntasäiliön korkin kautta ajon jälkeen. Ajankohtaisen jakohihnan vaihdon yhteydessä autosta nyppäistiin kansi auki ja vaihdettiin sen tiiviste. Samalla tietysti vaihtuivat termostaatti ja vesipumppukin. Vaihdon jälkeen auto kävi aivan liian korkeilla kierroksilla tyhjäkäyntiä, joka vieläpä oli aaltoilevaa. Jäähdytysneste sentään pysyi ilmeisesti siellä missä pitääkin. Autolla ajettiin arviolta 3000 km, kunnes se jäi talliin talvilevolle.

Tuossa kevättalvella tuli aika herätellä auto katsastukseen. Ajoin autolla koelenkin ja takaisin talliin pysäköityäni huomasin auton sylkevän taas nestettä pihalle... Reklamoin korjaamolle asiasta ja he nykäisivät kannen uudestaan auki ja samalla tehtiin koeponnistus ja oikaisu. Tällä kertaa vaihdettiin kansipultitkin, kuten olisi ensimmäiselläkin kerrallakin pitänyt. No tulos lukeekin jo otsikossa. Neste tulee pihalle moottorin sammutuksen jälkeen!.

Käynti on kunnossa, veto on hyvää ja päästötkin ovat kohdallaan. Mikä piru tuota riivaa? Onkohan tuo jäähdytin susi, korkissa vikaa, nestettä liikaa, vuotoa tiivisteessä, kannessa vai voiko jokin sylinterin putki olla halki?

Ratkaisu:

Syynä vuotoon näyttäisi olleen viallinen paisuntasäiliön korkki.