Kirjoittaja Aihe: Miksi autosta pitää antaa riittävästi tietoa?  (Luettu 138211 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

ToniL

  • Ylläpitäjä
  • *******
  • Viestejä: 8 152
    • http://peugeot505.info
Teknisillä alueilla autonsa ongelmaan apua etsivän käyttäjän pitää ilmoittaa autonsa tiedot viestinsä alussa alueen kirjoitusohjeen vaatimassa laajuudessa, mikäli kyseessä on käyttäjän ensimmäinen ko. viestiketjuun kirjoittama viesti (seuraaviin saman viestiketjun viesteihin niitä ei enää tarvitse lisätä). Ilmoittamalla pyydetyt tiedot saat nopeammin ja varmemmin apua autosi ongelmaan.

Käyttäjäprofiilissa tai allekirjoituksessa olevat tiedot eivät säily viestien yhteydessä ennallaan, vaan muuttuvat esim. silloin, kun käyttäjä muuttaa niitä päivittääkseen tietonsa vaikka auton vaihdon jälkeen. Usein on käynyt myös niin, että käyttäjätunnus on käyttämättömyyden vuoksi tai käyttäjän omasta tahdosta poistettu, jolloin tiedot katoavat. Koska Peugeot-foorumilla pyritään siihen, että ongelmat ja niihin tulleet ratkaisut olisi helppo arkistoida auttamaan tulevaisuudessa muita, on tietojen puuttuminen huono asia.

Tietyt minimivaatimukset auton tietojen laajuudelle ovat olemassa sen vuoksi, että riittävät tiedot saataisin heti, eikä niitä tarvitsisi kysellä myöhemmin. Siten itse ongelman ratkaiseminenkin päästään aloittamaan nopeammin.

Jos esim. auton malli, korimalli, vuosimalli, moottorin koko ja käyttövoima vaaditaan, niin ne on myös ilmoitettava selvästi, jos käyttäjä ne tietää. Esimerkiksi 406:n 2,0-litraisen HDi-moottorin tapauksessa on usein myös tiedettävä, onko kyseessä 90 vai 110 hevosvoiman malli (teho voidaan ilmoittaa myös kilowatteina). Kaikilla näillä tiedoilla on merkitystä useimmissa tapauksissa ja ne vaaditaan aina sen vuoksi, ettei käyttäjän tarvitsisi itse miettiä, millä on merkitystä ja millä ei (kokemusten mukaan tällöin jää useimmiten jotain olennaista puuttumaan). Esim. varaosaluetteloista apua etsittäessä em. tiedot pitää olla selvillä. Vaikkapa auton moottori ja vuosimalli vaikuttavat hyvinkin paljon siinä käytettyihin osiin. Joku käyttäjä saattaisi sinulle kohdistamassa vastauksessaan antaa suoran linkin varaosaluettelon kuvaan, mutta ei voi tehdä sitä, jollet ole kertonut kaikkia auton tietoja.

Yleensä auton perustiedot riittävät, mutta usein lisätiedotkin ovat tarpeen. Kirjoitusohjeesta löytyy tarkempi selvitys auton tiedoista esimerkkeineen. Mitä tarkemmin ilmoitat autosi tiedot, sitä todennäköisemmin saat apua ongelmaasi.

Ylläpito olisi myös kiitollinen, mikäli auton tiedot ilmoitettaisiin tarkalleen pyydetyssä muodossa (viestin alussa esim. "Auto: 2002 307 Wagon 1,6 HDi 90 Premium Plus."). Se helpottaa viestien lukemista ja tiedon löytymistä foorumin hakutoiminnolla. Jollet jaksa kirjoittaa tietoja uudelleen, voit myös hyödyntää aiemmin kirjoitettuja viestejäsi ja kopioida tiedot niistä (valitse profiilistasi kohta "Näytä viimeisimmät viestit tältä käyttäjältä" tai etsi hakutoiminnolla omista viesteistä).

Mikäli et jostain syystä tiedä kaikkia vaadittuja auton tietoja viestiä kirjoitettaessa (etkä pääse tarkistamaan niitä esim. rekisteröintitodistuksesta), mainitse asiasta viestissäsi ja pyri ilmoittamaan täydentävät tiedot mahdollisimman pian. Näin menettelemällä ylläpidon ei tarvitse turhaan kysellä puuttuvia tietoja sinulta.

Kiitos, että pyrit noudattamaan kirjoitusohjeita, joiden perimmäisenä tarkoituksena on auttaa niin sinun kuin muidenkin Suomen Peugeot-autoilijoiden auto-ongelmien selvittämisessä.
« Viimeksi muokattu: 25.02.2017, 02:52:57 kirjoittanut ToniL »
"About the only thing it can't outrun is its shadow." - Peugeot-mainos
3 x 1985 505 Turbo Injection + 1986 505 Turbo Injection + 1985 505 GRE + 1989 309 1,6 XL Look + 1996 405 2,0 GTX Style + 1995 306 1,8 ST + 1997 306 2,0 GTI-6 + 2000 306 1,4 XN Cristal + 2001 306 2,0 GTI-6 + 2006 Expert Van 2,0 HDi 95 + 2009 Boxer 3 Van 2,2 HDi 120
Sivusto ja foorumi 505-harrastajille: peugeot505.info